Debat, Spoken Word en pizza in de bibliotheek

01 november 2017 door Josette Huisman
Debat, Spoken Word en pizza in de bibliotheek

DORDRECHT - Bibliotheek AanZet programmeert voor en met jongeren. In het najaar 2017 ontwikkelt de Bibliotheek samen met jongeren drie nieuwe programma’s. Die staan in het teken van creativiteit, debatteren, zelfontwikkeling en taal. Afgelopen zomer heeft de bibliotheek met jongeren gebrainstormd over activiteiten om zichzelf verder te ontplooien. Daaruit zijn drie nieuwe pilots ontstaan die van start gaan in de Blauwe Kamer: #Krachtige sprekers, Late Night School en een Community voor woordkunstenaars.

#Krachtige Sprekers
Op woensdag 25 oktober vond de aftrap plaats van de serie Krachtige Sprekers. 18 enthousiaste jongeren kregen tips en trucs over spreken in het openbaar en oefenden dit in kleine groepjes.
Wil je ook meer ervaring opdoen met debatteren en spreken in het openbaar? Doe dan mee met de debattrainingen van Stichting Be Innovated. Leer anderen overtuigen met debattechnieken en laat je horen tijdens een debat. De trainingen zijn op woensdag 8 november, 22 november en 6 december om 19.30 uur in de Blauwe Kamer.

Late Night School
Ooit wel eens vragen gehad als: Hoe word ik snel rijk? Hoe word ik gelukkig? Of hoe mis ik nooit meer een deadline? In de actieve schoolbanken van de Late Night School krijg je de kans om op een leuke en leerzame manier antwoorden op deze vragen te vinden. Samen met inspirerende gasten worden ervaringen én tips & tricks gedeeld. Late Night School start begin 2018. Op 9 november 2017 om 18:00 t/m 20:00 uur is er een brainstormsessie met pizza waar alle jongeren welkom zijn om onderwerpen en sprekers voor de Late Night School zelf te bepalen!

Elten Kiene zoekt woordkunstenaars
Meer creatief met woorden? Is spoken word echt je ding? Ben jij opzoek naar community van woordkunstenaars in en rondom Dordrecht? Dan is ambassadeur van de bibliotheek Elten Kiene er voor jou! Tijdens: ‘Elten Kiene zoekt woordkunstenaars’  krijg je een plek en podium om je zelf te laten zien en horen. Doe mee met een fotoshoot en ga samen op zoek naar jouw beste quote voor een plek in een bijzondere expositie! Geef jezelf of een vriend(in) op via blauwekamer@debibliotheekaanzet.nl

Meedoen
Interesse in 1 van deze 3 programma’s of de pizzasessie? Kijk dan eens op de website voor meer informatie of bezoek de Facebookpagina. Mailen kan ook: blauwekamer@debibliotheekaanzet.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.