Bewoners beplanten nieuwe plantvakken aan de Singel

06 november 2017 door Hennie van der Zouw
Bewoners beplanten nieuwe plantvakken aan de Singel

DORDRECHT - De Singel is sinds vandaag een stuk groener. Enthousiaste bewoners van de Nicolaas Maessingel en Albert Cuypsingel beplantten zaterdag 4 november de nieuwe groenvakken in hun straat. Zij worden ook medeverantwoordelijk voor het onderhoud van het groen. De ruimte voor de groenvakken is ontstaan door aanpassing van de weg in het kader van de invoering van 30 km in de Schil.

In een 30 km gebied rijdt alle verkeer op dezelfde rijbaan. Aan de Nicolaas Maessingel is daarom begin dit jaar het vrijliggende fietspad opgeheven. In overleg met bewoners is toen een plan ontwikkeld om op de plaats van het fietspad een brede groenstrook aan te leggen.Ook een deel van de Albert Cuypsingel is aangepakt. De versleten bovenlaag van het oostelijk deel van de weg is voorzien van nieuw asfalt en de weg is smaller geworden. Daardoor ontstond ruimte voor meer groen.

De Singel krijgt hiermee meer een uitstraling die past bij een 30 km gebied: meer woongebied en minder verharding. Dat heeft effect op het rijgedrag. Bovendien zorgt het groen voor een fijnere woonomgeving en draagt het bij aan de afvoer van regenwater.

Eerste bakken zijn gevuld
Zaterdag 4 november hebben bewoners zowel aan de Albert Cuypsingel als aan de Nicolaas Maessingel twee plantvakken gevuld. Wethouder Rik van der Linden (Verkeer) hielp daarbij een handje. Het resterende groen wordt de komende weken geplant door de aannemer.

De bewoners worden medeverantwoordelijk voor het onderhoud. Dat maakt het mogelijk om een hogere kwaliteit groen te gebruiken. Het groenbedrijf heeft omwonenden instructies meegegeven hoe zij de planten kunnen onderhouden. Bij de keuze voor plantensoorten is gekeken naar de Dordtse kleuren en naar het kleurenpalet van de betreffende schilders Albert Cuyp en Nicolaas Maes.

Deze aanpassing wordt gefinancierd uit het project 30 km Schil en onderhoudsbudgetten.


Bron foto's: Gemeente Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.