Stadhuis Dordrecht gaat twee uur voor gedachtenis bijeenkomst in Grote kerk open.

08 november 2017
Stadhuis Dordrecht gaat twee uur voor gedachtenis bijeenkomst in Grote kerk open.

DORDRECHT - De stad Dordrecht herdenkt zondag 12 november het feit, dat het 75 jaar geleden is dat een grote groep Joodse Dordtenaren werd weggevoerd. Ook de gemeente Dordrecht besteedt daar aandacht aan. In de hal van het Stadhuis staat een monument met de namen van de in de tweede wereldoorlog omgebrachte Joodse inwoners. Leerlingen van het Johan de Witt gymnasium adopteren elkaar jaar dit monument.

In een persbericht wordt dat op de volgende wijze verwoord:

Op zondag 12 november om 19.00 uur herdenkt Dordrecht de Joodse Dordtenaren die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgebracht. Voorafgaand aan de gedachtenisbijeenkomst is de hal van het Stadhuis van 17.00 tot 19.00 uur open voor het publiek. In de hal bevindt zich het Joods Monument waarop alle namen van omgebrachte Joodse Dordtenaren vermeld staan.

Rond 12 november 2017 is het precies 75 jaar geleden dat de eerste grote groep Joodse inwoners uit de stad Dordrecht werd weggevoerd. Deze groep van ruim 100 Joodse Dordtenaren werd via Westerbork naar Auschwitz of Sobibor gedeporteerd en vermoord.

Tijdens de herdenking van deze dramatische gebeurtenis in de Grote Kerk houdt burgemeester Wouter A.W. Kolff een toespraak.

Meer informatie over de dienst vindt u op: www.dordrecht.net/agenda/2017-11-12-10303-gedachtenis-bijeenkomst-.html

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.