Vrijwilligers knappen Joodse begraafplaats op

28 september 2015
Vrijwilligers knappen Joodse begraafplaats op

DORDRECHT - Dit jaar heeft een grote groep vrijwilligers hard gewerkt om de Joodse begraafplaats aan de Nieuweweg op te knappen. Dit gebeurde op initiatief van de Stichting Boete & Verzoening. Deze stichting zet zich landelijk in voor het herstel van de relatie tussen christenen en joden en doet dat onder ander met concrete bijdrages.

Kleine groepjes vrijwilligers hebben op vele woensdagmiddagen en vrije zondagen de oude en vervallen grafstenen gereinigd en gerestaureerd. Als bekroning op de herstelwerkzaamheden werden tussen 6 en 13 september, vlak voor de viering van het Joods Nieuwjaar, door een tiental vrijwilligers alle letters op de zerken opnieuw geschilderd. Zo hebben alle doden hun namen weer terug gekregen.

Pauline Harmsen, directeur Essenhof: "Het is ontroerend met hoeveel liefde en toewijding de vrijwilligers zich hebben ingezet. De Stichting Boete & Verzoening praat met haar handen en weet dat je alleen door daadwerkelijk iets te doen je uiteindelijk de loop van de geschiedenis kunt veranderen."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.