Algemeen Directeur Drechtsteden Marcel van Bijnen vertrekt

22 september 2017
Algemeen Directeur Drechtsteden Marcel van Bijnen vertrekt

DRECHTSTEDEN - Marcel van Bijnen wordt provinciesecretaris/algemeen directeur provincie Noord-Brabant

Het College van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant heeft de huidige algemeen directeur van de Drechtsteden en secretaris van het Drechtstedenbestuur, Marcel van Bijnen (1968), benoemd tot provinciesecretaris en algemeen directeur van de provincie Noord-Brabant. Als provinciesecretaris vormt hij de schakel tussen het provinciebestuur en de ambtelijke organisatie en als algemeen directeur stuurt hij het ambtelijke apparaat van de provincie aan. Marcel van Bijnen volgt per 1 december Annemie Burger op.

Met een trots gevoel koestert Marcel van Bijnen de mooie herinneringen aan de zeven jaren die hij in de Drechtsteden heeft gewerkt. "De Drechtsteden vormen een steeds krachtigere regio en de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden (GRD)* levert daar een zeer belangrijke bijdrage aan. We hebben zo'n vijf jaar geleden een duidelijke koers uitgezet en hebben grote stappen gemaakt op bedrijfsvoering en regionaal beleid. Ik ben ontzettend trots op onze medewerkers die dat mogelijk hebben gemaakt. We zijn overgegaan van een periode van pionieren naar professionaliseren. In onze dienstverlening aan gemeenten zijn we als GRD zeer flexibel en slagvaardig en bereiken we prachtige resultaten. Ik ben ook oprecht trots hoe wij als regio mooie stappen zetten met onze Groeiagenda, waarmee we economische groei in de Drechtsteden willen realiseren."

Marcel van Bijnen werkt sinds eind november 2010 als algemeen directeur van de Drechtsteden en is secretaris van het Drechtstedenbestuur. De Drechtsteden is een samenwerkingsverband van de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht, en wordt per 1 januari 2018 uitgebreid met Hardinxveld-Giessendam. Daarvoor was hij gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Barendrecht, directeur bij de gemeente Zwijndrecht en heeft hij gewerkt bij de Unie van Waterschappen. Marcel van Bijnen woont in Bleskensgraaf, is getrouwd en heeft een dochter.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.