Elisabeth van Heiningen te gast bij Studio De Witt

27 oktober 2017
Elisabeth van Heiningen te gast bij Studio De Witt

DORDRECHT - Op zaterdag 28 oktober is Elisabeth van Heiningen te gast bij Studio De Witt. Deze weekl werd aan Elisabeth van Heiningen de Johan de Witt-speld toegekend vanwege haar verdiensten voor de geschiedschrijving en het behoud van het historisch erfgoed van Dordrecht.

In 2008 richtte zij het Historisch Platform Dordrecht op. Verschillende historische verenigingen en erfgoedinstellingen werken hierin samen. Op haar initiatief is de meerdaagse cursus Dordtologie gestart, die al door meer dan 500 personen gevolgd is. Deze cursus is belangrijk voor de vermeerdering van kennis over de historie van Dordrecht. Mevrouw Van Heiningen is ook de drijvende kracht achter de serie 'Verhalen van Dordrecht', waarvan er al 34 deeltjes met steeds een ander historisch thema zijn verschenen.

Van 2005 tot 2011 maakte zij deel uit van het bestuur van de Vereniging Oud-Dordrecht en vanaf 2011 is zij als vrijwilligster aan deze vereniging verbonden. In 2015 richtte zij de werkgroep Bouwhistorie op. Iedere maand worden 1 à 2 historische panden onderzocht en schrijft zij artikelen voor de website en het blog. Tot slot was mevrouw Van Heiningen van 2004 tot 2011 voorzitter van de Dordtse Kunst Kring.

Ben Corino praat met Elisabeth van Heiningen over haar inzet voor de stadshistorie van Dordrecht, de Dordtologiecursus maar ook waar deze drive en interesse vandaan komt. Ook praten zij over de muziek uit deze uitzending. Deze werd uitgekozen door Elisabeth van Heiningen.

In het tweede uur is er aandacht voor de actualiteiten van deze week:
- Partij voor de Dieren doet niet mee aan de verkiezingen
- GenX Hoorcommissie in Den Haag
- Stadsdebatten in Dordrecht
- Algemene Beschouwing 2018
- Crosslinie herdenking in de Biesbosch

Dichter van dienst is de Dordtse dichter Josse kok

Studio De Witt van 10.00 uur -12.00 uur bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9 (kabel) Kanaal 951 (KPN), kanaal 915 (Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Foto's: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.