Paul Wansink (dominee, denker, onderzoeker en predikant van de Grote Kerk in Dordrecht) te gast bij Studio De Witt

10 november 2017 door Hennie van der Zouw
Paul Wansink (dominee, denker, onderzoeker en predikant van de Grote Kerk in Dordrecht) te gast bij Studio De Witt

DORDRECHT - Op zaterdag 11 november is Paul Wansink, dominee, denker, onderzoeker en predikant van de Grote Kerk in Dordrecht te gast bij Studio De Witt.  Zijn komst past ook in de aandacht voor de Joodse historie van Dordrecht. Wansink zal de gedachtenis bijeenkomst zondagavond vanaf 19 uur in de Grote Kerk leiden.

Wansinks deskundigheid en passie liggen in de klassieke oudheid. Hij is gegrepen door de ontmoeting tussen het vroege Jodendom en de klassieke cultuur, zoals die in het bijzonder in het vroege christendom gestalte heeft gekregen. Hij houdt van gesprekken over zingeving en filosofie. Filosofie is voor hem een zoektocht naar het geheim van het leven.

Dominee Wansink studeerde theologie aan de universiteit van Utrecht, waar hij promoveerde op een studie over de gnosis in het werk van de kerkvader Irenaeus. Momenteel is hij bezig met een studie naar de vroegchristelijke christologie. Ben Corino gaat met hem het gesprek aan over zijn persoonlijke drijfveer, zijn interesses en zijn betrokkenheid voor de Joodse cultuur.

Dit weekend vindt er een Gedachtenis bijeenkomst plaats voor de meer dan honderd Joodse Dordtenaren, die 75 jaar geleden werden weggevoerd naar vernietigingskampen. Daarom klinkt 75 jaar later in de Grote Kerk het heilige Joodse Kaddisj-gebed. Paul Wansink vindt dit een sleutelmoment in de Gedachtenis bijeenkomst.

De muziek in deze uitzending is uitgekozen Paul Wansink.

In het tweede uur is er aandacht voor de actualiteiten van in de Drechtsteden en Dordrecht. Onder andere Kees Klok komt praten over zijn, en nieuwe dichtbundels, die zondag in de Compagnie zullen worden gepresenteerd.

Afelopen woensdag was er weer Kunstmin Live, nu met Lenny Kuhr als gast. Na afloop had Ben Corino een interview met haar.

De dichter van dienst is de nestor onder de Dordtse en Drechtstedelijke dichters: de 89 jarige Wim Jilleba. Jilleba presenteerde jongstleden zondag zijn nieuwste gedichtenbundel.

Studio De Witt van 10.00 uur - 12.00 uur bij Drechtstad FM 95.7 (ether), 105.9 (kabel) Kanaal951 (KPN), kanaal 915 (Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Foto: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.