Spookfacturen Officedirect24 duiken ook op in regio

21 januari 2011

DRECHTSTREEK- Bedrijven in de regio ontvingen vandaag een spooknota van OfficeDirect24 uit Amsterdam, een softwareinternetbedrijf, waaruit zou moeten blijken dat er een bestelling is gedaan. Het document heeft alle kenmerken van een factuur. Na bestudering van de kleine lettertjes valt op te maken dat het om een 'aanbieding 2011' gaat. Pure acquisitiefraude dus! Ondernemers zijn daarom gewaarschuwd. De ogenschijnlijke nota is géén factuur en derhalve bestaat er ook geen betalingsverplichting.

Wie even googelt komt tientallen meldingen tegen over dit bedrijf en een aanverwante onderneming: Office Business.

De Reclame Code Commissie oordeelde eerder dat uitingen van Office Direct 24 misleidend zijn:

'De Reclame Code Commissie heeft vastgesteld dat het verzenden van spookfacturen door Office Business en Office Direct 24 in strijd is met de zogenaamde zwarte lijst van de Nederlandse Reclame Code. Naar aanleiding van klachten over reclame-uitingen van Office Business en Office Direct 24, beide gevestigd te Amsterdam, heeft de Reclame Code Commissie geoordeeld dat de uitingen misleidend zijn als bedoeld in artikel 8.5 en bijlage 1, punt 20 van de in de Nederlandse Reclame Code opgenomen zogenaamde zwarte lijst. Op deze zwarte lijst staan manieren van reclame maken die zonder meer misleidend zijn.'

Wie een dergelijke 'factuur' gekregen heeft, kan surfen naar www.klachtenoplossing.nl. Daar worden de klachten - landelijk zijn er honderden - gebundeld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.