Kleurrijk samen zondag 19 november motto internationale dag in Buitenwacht

11 november 2017
Kleurrijk samen zondag 19 november motto internationale dag in Buitenwacht

DORDRECHT - Centrum de Buitenwacht is een begrip in Krispijn en in Dordrecht. Dat geldt ook voor de internatrionale dag, die voor zondag 19 november op het programma staat. Kleurrijk samen is het motto.

De Buitenwacht is te vinden in de voormalige Johanneskerk en Zuiderkerk en is vanaf 1982 een plek van solidariteit.

(persbericht)

Internationale Dag, Kleurrijk samen

Op 19 november wordt in De Buitenwacht de Internationale Dag gevierd van 13.00 tot 18.00 uur. Het feest staat in een traditie van ruim 20 jaar en ook dit jaar is er een podiumprogramma waar feestelijke optredens zijn te zien uit enkele verschillende culturen die de stad rijk is. Het publiek wordt bij enkele optredens uitgenodigd om mee te doen. Het thema van het feest is kleurrijk samen, omdat we met al onze verschillen er iets heel moois van gaan maken.

In het programma hebben we in ieder geval optredens van de brassband CEB, djembe, Hindoestaanse Baitak Gana, een Hindoestaanse modeshow, een Afrikaanse dansworkshop, kindertheaterwerkplaats, wereldpercussie en een paar koren. We zijn nog bezig met het werven van artiesten en het vaststellen van het definitieve programma.

Een belangrijk doorlopend onderdeel van het programma is dat we buurtbewoners vragen om hapjes te maken die gangbaar zijn in hun eigen cultuur, die we dan aan onze bezoekers aanbieden. Dit jaar hebben we medewerking van bezoekers uit de Somalische, Hindoestaanse, Burundese, Marokkaanse, Syrische en Nederlandse hoek om hier gestalte aan te geven.

Er staat een mooie impressie op youtube van de Internationale dag van 2015.
https://www.youtube.com/watch?v=iK0EEL9Rix0

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.