Winkels binenstad mogen zondag 17 december ook eerder open

11 november 2017
Winkels binenstad mogen zondag 17 december ook eerder open

DORDRECHT - Alle winkels gelegen binnen het bestemmingsplan Historische Binnenstad (zie afbeelding) mogen zondag 17 december 2017 om 11.00 uur open. De Kerstmarkt start die dag om 11.00 uur.

Eerder had het College al besloten dat de winkels op zondag 24 december ook al eerder open mochten zijn, namelijk om 9.00 uur.

Het college van b&w hecht grote waarde aan de Kerstmarkt voor de (binnen)stad en geeft winkeliers de gelegenheid gelijktijdig met de Kerstmarkt open te zijn.

Dit jaar vindt de Kerstmarkt plaats van 15 tot en met 17 december. De POBD (Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht) heeft het college verzocht een ontheffing te verlenen van het verbod op de zondagopenstelling op zondag 17 december tussen 11.00 uur en 12.00 uur.

Alle winkels die vallen binnen het bestemmingsplan Historische Binnenstad krijgen van het college deze ontheffing. Dit betekent dat de winkels direct langs de route van de Kerstmarkt alsmede de winkels in de omliggende straten op 17 december in plaats van 12.00 uur om 11.00 uur open mogen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.