Peter van der Meer voorzitter Raad van Bestuur Albert Schweitzerziekenhuis te gast bij Studio De Witt

16 november 2017 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Studio De Witt uitzending 18 november 2017. Op deze zaterdag is de voorzitter van de Raad van Bestuur van het Albert Schweitzerziekenhuis te gast bij Studio De Witt.

Peter van der Meer trad op 1 oktober 2015 aan als voorzitter van de Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz). Tot die datum was hij vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam. Van der Meer volgde in Dordrecht Pier Eringa op, die momenteel landelijk furore maakt als president-directeur van Pro-Rail

Samen met Anneke Sanderse vormt Van der Meer sinds januari 2016 de tweehoofdige Raad van Bestuur van het

ASz, is een topklinisch opleidingsziekenhuis met locaties in Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht en Ridderkerk. Vóór het OLVG was Van der Meer bestuurder bij Medisch Centrum Haaglanden in Den Haag; daarvoor van het voormalige Ziekenhuis Leyenburg in Den Haag (later opgegaan in het HagaZiekenhuis). Van der Meer is geschoold in accountancy en behaalde zijn doctoraal informatiemanagement aan Universiteit Nyenrode. Hij begon zijn loopbaan als controller bij BMW en zette in 1991 de stap naar de zorg, waar hij tot op heden gebleven is. Naast het werk is van der Meer sport minded (basketbal, tennis en hardlopen) en fotografeert als hobby.

Van der Meer gold tot 2016 als beoogd bestuursvoorzitter van de voorgenomen fusieorganisatie van het ASz en Rivas Zorggroep/Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Nadat de Autoriteit Consument en Markt deze fusie verbood en dit verbod werd bekrachtigd door de rechtbank, staakten beide organisaties hun fusiepoging. Zij werken in hun aangrenzende verzorgingsgebieden wel op tal van gebieden nauw samen in de patiëntenzorg.

Met Peter van der Meer praat Ben Corino over zijn weg, de zijpaden die hem onder andere in kontakt bracht de zorg en die hem deden besluiten dit pad verder in te gaan en over de ervaringen in de nieuwe ontwikkelingen in de zorg en in het bijzonder bij zijn organisatie, het Albert Schweitzerziekenhuis.

In het tweede uur aandacht voor de actualiteiten in Dordrecht en de Drechtsteden Onder andere voor de afronding van de Begrotingsbespreking 2018 in de gemeenteraadsvergadering van jongstleden dinsdag.

Deze onderwerpen en nog andere actualteiten zijn zaterdag te horen in actual;iteiten uur van Studio De Witt dat zal worden afgesloten door de Dichter van dienst is de weer herstelde Wim Jilleba

Studio De Witt van 10.00u-12.00u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9(kabel) Kanaal951(KPN), kanaal 915(Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Bron foto: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.