Nationale Werkbezoekdag ook in de Drechtsteden

17 november 2017 door Hennie van der Zouw
Nationale Werkbezoekdag ook in de Drechtsteden

DRECHTSTEDEN -  Op woensdag 22 november is er weer de jaarlijkse Nationale werkbezoekdag. Werknemers van bedrijven en publieke organisaties nodigen dan werkzoekenden uit voor een bedrijfsbezoek. Werkzoekenden kunnen op hun beurt aangeven welk bedrijf ze graag bezoeken en daar contact mee opnemen.

De economie groeit en de werkloosheid daalt. Toch zijn er nog steeds grote groepen mensen die moeilijk aan de slag komen. Door een Nationale Werkbezoekdag te organiseren kunnen werkzoekenden contacten leggen met professionals die werkzaam zijn in de branche waarvoor zij interesse hebben, en dankzij een werkbezoek krijgen ze inzicht in wat er bij het betreffende bedrijf of instelling gebeurt. De bedrijven kunnen zich op hun beurt presenteren aan geïnteresseerden die zich willen oriënteren.

Tijdens een conferentie van de Stichting Werk+ervaring op 2 november in Dordrecht werden cijfers gepresenteerd door het Onderzoekcentrum Drechtsteden over de werkloosheid onder 50-plussers in de Drechtsteden. De conclusie: er staan in de Drechtsteden nog relatief veel gemotiveerde 50-plussers langs de kant. De voorzitter van MKB Nederland, Michaël van Straalen, die speciaal voor deze bijeenkomst naar Dordrecht was gekomen, hield een vurig pleidooi voor de inzet van 50-plussers en deed een oproep aan de ondernemers in de regio om de werkzoekenden uit deze groep een faire kans te geven en te profiteren van hun kwaliteiten.

Bedrijven en instellingen kunnen zich aanmelden op de website https://werkbezoekdag.nl/ Een werkzoekende meldt de contactpersoon dat hij interesse heeft en maakt per mail een afspraak. Maar hij kan ook zelf via bijvoorbeeld LinkedIn een bedrijf benaderen waar hij graag een keer een netwerkgesprek zou willen hebben, uitleggen wat de Nationale Werkbezoekdag is en vragen of hij mag komen kijken.

Foto: Leo Stolk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.