FC Dordrecht herpakt zich en boekt overwinning op Go Ahead Eagles

18 november 2017 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Na een weekend zonder voetbal in de Jupiler League ging vanavond de dertiende speelronde van start. Voor FC Dordrecht betekende dit een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De Dordtenaren hadden vanavond als doel om de slechte uitreeks te doorbreken en zich te revancheren voor de thuisnederlaag tegen FC Den Bosch. De Eagles waren echter niet van plan om hun ongeslagen thuisreeks van drie wedstrijden te verliezen en wilden zich revancheren voor de uitnederlaag tegen Telstar. Beide ploegen wisten wat hen te wachten stond en het beloofde een strijdvaardige wedstrijd te worden in Stadion De Adelaarshorst. Trainer Gérard de Nooijer kon vanavond niet beschikken over Antonio Stankov, door zijn gele kaart in de wedstrijd tegen FC Den Bosch. Erol Alkan sloot deze week weer aan bij de selectie na zijn interlandperiode bij het Turkse nationale elftal. De Dordtenaren verschenen vanavond met een verrassende basisopstelling aan de aftrap. Kino Delorge en Luivienno Statia vervingen de geschorste Stankov en Misidjan op de back-posities. Erol Alkan werd op de centrale positie vergezeld door Julius Bliek. Mawouna Amevor begon samen met Gustavo Hamer en Tom Rosenthal op het middenveld. Verder mocht Mailson Lima Duarte Lopes vanavond in de basis beginnen. Samen met Jafar Arias en Andreias Calcan vormde hij de Dordtse aanvalslinie.

De eerste kans van de wedstrijd was voor FC Dordrecht. Nadat Calcan de bal niet bij Lima wist te krijgen, kwam de bal via een Go Ahead verdediger in de voeten van Hamer, die snoeihard uithaalde. Helaas wist keeper Stevens de bal te pakken. Het eerste kwartier hadden de Eagles wat moeite met het spel van de Dordtenaren, maar de ploeg uit Deventer kwam daarna beter in de wedstrijd. In de zevenentwintigste minuut waren het onze Schapekoppen die zorgden voor de openingstreffer. Na een vrije trap van Hamer wist Julius Bliek de bal achter doelman Stevens te krijgen: 0-1! Kort daarop kreeg Go Ahead Eagles een aantal kansen op de aansluitingstreffer, de bal verdween in de flipperkast maar verschillende Eagles spelers wisten de bal niet in de goal te schieten. Met een 0-1 stand zochten beide ploegen de rust op. De eerste helft ging gelijk op en de tweede helft beloofde een interessante helft te gaan worden.

Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer. De eerste grote kans van de tweede helft kwam op naam van Rosenthal. Nadat Lima de bal mooi meegaf aan Calcan, gaf Calcan de bal met een mooie steekpass mee aan Rosenthal die vervolgens één op één tegenover keeper Stevens kwam te staan. Hij wist de bal echter niet langs de doelman van Go Ahead te krijgen. Ook de Eagles gingen nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. De ploeg uit Deventer had het meeste balbezit, maar echte gevaarlijke doelpogingen bleven uit. De Dordtenaren wisten vanavond wel hoe ze moesten scoren. Na een voorzet van Calcan was het Lima Duarte Lopes die de score liet uitlopen naar 0-2! Vlak daarna rook ook Arias zijn kans, toen hij de keeper te ver voor zijn goal zag staan. Hij probeerde het van ver met een goede poging maar de bal belandde aan de verkeerde kant van de paal. Uiteindelijk was het Hamer die de Eagles definitief uit de droom hielp. Hij zorgde voor de definitieve eindstand: 0-3!

Wat een heerlijke avond voor FC Dordrecht, waarbij in tegenstelling tot Go Ahead Eagles alles lukte. De ploeg van Gérard de Nooijer had weliswaar minder balbezit, maar wist de kansen om te zetten in een heerlijke 0-3 overwinning!

Volgende week wacht er weer een nieuwe wedstrijd. De Schapekoppen mogen dan in het eigen Riwal Hoogwerkers Stadion aantreden tegen Jong AZ. De beloften van AZ werden vorig seizoen kampioen in de Tweede Divisie en draaien tot nu toe een matig seizoen in de Jupiler League. De jongelingen uit Alkmaar staan na dertien speelronde op een vijftiende plaats.
Tot volgende week, de wedstrijd begint om 20:00 in het Riwal Hoogwerkers Stadion! Kaarten voor die wedstrijd zijn online te bestellen via http://www.fcdordrecht.nl/kaartverkoop/online-verkoop-toegangskaarten/.

Opstellingen:
FC Dordrecht: Fij (K); Delorge, Bliek, Alkan, Statia (68’ Misidjan); Amevor©, Hamer, Rosenthal; Lima Duarte lopes, Calcan, Arias (85’ Mahmudov).
Go Ahead Eagles: Stevens (K); Groenbast (61’ Maneschijn), Ketting, Schenk©, Corbin-Ong (76’ Werkhoven); Beltrame, Overgoor, Suk; Langedijk, De Kogel, Hendriks.

Doelpunten: 27. 0-1 Bliek, 77. 0-2 Lima Duarte Lopes, 83. 0-3 Hamer