Nieuwe aanwinst voor praktijk opleidingscentrum verbrandingsmotoren in Duurzaamheidsfabriek

20 november 2017 door Hennie van der Zouw
Nieuwe aanwinst voor praktijk opleidingscentrum verbrandingsmotoren in Duurzaamheidsfabriek

DORDRECHT - Op 17 november overhandigde Koninklijke Kemper en Van Twist twee generatorsets en een hightech sleutelmotor aan het praktijk opleidingscentrum voor verbrandingsmotoren in de Duurzaamheidsfabriek. De motoren worden ingezet als lesmateriaal voor de opleidingen in verbrandingsmotortechniek die het Da Vinci College in samenwerking met de Vereniging Importeurs Verbrandingsmotoren (ViV) aanbiedt. De gesponsorde gloednieuwe materialen maken het onderwijsprogramma, dat gericht is op de complexe techniek van zware verbrandingsmotoren, completer en actueler.

Motorenleverancier Koninklijke Kemper en van Twist investeert bewust in het opleiden van de toekomstige technici. “De studenten die nu bij Da Vinci rondlopen, zijn over een paar jaar onze collega’s.” vertelt Jeroen Eeuwijk, General Manager bij KvT. “De installaties in onze branche worden steeds complexer. Monteurs in deze sector hebben uitgebreide technische kennis en praktijktraining nodig om te kunnen installeren, onderhouden en storingen goed op te kunnen lossen. Dat vereist samenwerking tussen opleidingen en het bedrijfsleven. Als onderneming nemen wij die scholingstaak serieus. Daarom kiezen wij voor een nauwere samenwerking met het Da Vinci College en doen we deze sponsoring.”

De ViV is zeer verheugd over de bereidheid van het bedrijfsleven om te investeren in onderwijs. Directeur Michel Voorwinde: “Onder onze leden is het tekort aan technici nu al een probleem. Dat wordt de komende jaren alleen nog maar groter. Want ondanks de opkomst van schone motoren zullen veel industrieën de komende decennia nog draaien op de zware motoren. Het is dus zaak dat we middels aantrekkelijke vakopleidingen meer jongeren of zij-instromers enthousiast maken voor het monteurs vak. Moderne praktijk-leerfaciliteiten helpen daar zeker bij.”

Voordat de sets op feestelijke wijze in ontvangst werden genomen in het praktijk opleidingscentrum in de Duurzaamheidsfabriek, bezochten de Da Vinci studenten samen met hun docent de testfaciliteiten van Kemper en Van Twist. De toekomstige technici verrichtten de zogenaamde Factory Acceptance Test, een officiële fabrieksafname van hun eigen nieuwe generatorsets.
 
Over het Da Vinci College
Het Da Vinci College is een regionaal opleidingscentrum voor middelbaar beroepsonderwijs. Het Da Vinci College biedt diverse mbo-opleidingen aan in uiteenlopende branches en verzorgt bedrijfsopleidingen en trainingen voor volwassenen. Daarnaast biedt het ROC educatie- en inburgeringsopleidingen, vavo en enkele hbo-opleidingen aan.

Over Koninklijke Kemper en Van Twist
Koninklijke Kemper en Van Twist (KVT) is al meer dan 80 jaar leverancier van onder andere complexe noodstroominstallaties, generatorsets en diesel- en gasmotoren. Met een team van gemotiveerde en hoogopgeleide technici en een volledig uitgeruste revisie werkplaats met moderne testfaciliteiten, levert KvT installaties en service van de hoogste kwaliteit.

Over de Vereniging importeurs Verbrandingsmotoren
De VIV is een vereniging voor inspiratie, innovatie en informatie: initiator en aanspeekpunt voor organisatie-, innovatie-, onderwijs-, en overheidsvraagstukken op het gebied van (hybride) motoraandrijftechniek. In Dordrecht heeft het VIV een eigen praktijk opleiding centrum van 275 m² waar motoren, motoronderdelen en gereedschap verzameld zijn om de branche van dienst te kunnen zijn op het gebied van opleiding en bijscholing. Het Da Vinci college uit Dordrecht gebruikt de ruimte en de materialen om de praktijklessen van de opleiding Verbrandingsmotor technicus te geven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.