Winnende tekening wedstrijd Amnesty wereldwijd verstuurd

20 november 2017 door Hennie van der Zouw
Winnende tekening wedstrijd Amnesty wereldwijd verstuurd

DORDRECHT - Vandaag, maandag 20 november vieren we wereldwijd de 'Dag van de Kinderrechten.' Ook in Dordrecht, waar vijf basisscholen hebben meegedaan aan de tekenwedstrijd van Amnesty International Dordrecht. De vakjury heeft de volgende winnaars aangewezen:

1. Don Bosco: Konrad Gruchalski (tevens ereprijs)
2. De Albatros - Sandra Ramadhani
3. Dr. H. Bavinckschool - Jil Vogelaar
4. OBS Dubbeldam 8a - Lara Einwachter
5. OBS Dubbeldam 8b - Kyra Damstra
6. De Regenboog – Vlad van der Stoep

Van harte gefeliciteerd allemaal

Winnende tekening: wereldwijd verstuurd
De winnaars krijgen allemaal een etui met daarop hun winnende tekening. Konrad Gruchalski, de winnaar van de ereprijs, krijgt bovendien een stapeltje wenskaarten waarop zijn tekening is gedrukt. Dezelfde kaarten worden op 10 december a.s. wereldwijd verstuurd naar mensen wier rechten worden geschonden. Dat geeft hen weer moed om door te gaan. Daarnaast worden alle (140) Dordtse tekeningen die dag tentoongesteld in het monumentale Dordtse stadhuis tijdens de jaarlijkse Amnesty Schrijfmarathon.

De vakjury bestond dit jaar uit beeldend kunstenaars Donie Dubbeldam en Masja Ottenheim (DOOR), grafisch ontwerper Marleen Oud, en lokale Amnestyvrijwilliger Carlien van Wijngaarden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.