Dordtse politiek wordt van verschillende kanten besproken en beschreven

22 november 2017
Dordtse politiek wordt van verschillende kanten besproken en beschreven

DORDRECHT -  Op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 volgt een aantal waarnemers de politiek in Dordrecht. Het aanbod is verschillend, maar tot nu toe is het aantal vrouwen nog minimaal te noemen.

In elk geval is het meet dan (soms) het nieuws. Ook de meningen komen van alle kanten. Maarten Wijk is meestal woensdagavond vanaf 18 uur te zien in Rechtstreeks uit de Raad op RTV Dordrecht.

Hij geeft eerst een beeld van het onderwerp en daarna volgen meestal gesprekken met politici of betrokkenen  Maarten legt het onderwerp alleen zoals Maarten dat kan uit of juist toe.

Ben Corino heeft op zaterdag in Studio De Witt op FM 95,7 veel politieke gasten tussen 10 en 12 uur in de studio. Voor sommige politici lijkt een bezoek aan Studio De Witt haast een gezellige en favoriete zaterdagochtend besteding. Ben Corino kondigt zijn programma altijd op vrijdag aan op Dordrecht.net en ook geeft die dag Dordt centraal hem de ruimte Ben beschouwt ook de politiek of volgt een onderwerp.

Op de woensdag komt al jarenlang Kronkelaar langs op pagina 5 in Dordt Centraal. Thijs Blom, journalist van RTV Rijnmond, onderhoudt de contacten met Kronkelaar zodat die een echte columnist kan zijn

Kees Thies komt zes keer in de week langs in het enige locale dagblad, AD De Dordtenaar. Kees kan zo scherp de actualiteit volgen door met zijn kijkrichting boven op het nieuws te zitten. Zowel Kronkelaar als Kees Thies krijgen soms ook aandacht op Dordrecht.net en ook op de websites van Dordt centraal en AD De Dordtenaar.

In de Stem van Dordt is een aantal columnisten actief en soms zet Hans Berrevoets de politiek op een rijtje.

Verder is op internet nog Schapenhoeder actief met meningen van verschillende kanten Bram van Broekhoven heeft zijn eigen rubriek Dordtse politiek.

Alle partijen in de gemeenteraad hebben een eigen website. De actualiteit is wisselend.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.