Cardboard Challenge winnaars op bezoek bij Dordts bedrijf Cirkellab

22 november 2017 door Hennie van der Zouw
Cardboard Challenge winnaars op bezoek bij Dordts bedrijf Cirkellab

DORDRECHT - Afgelopen woensdag ontving de directie van het Dordtse bedrijf Cirkellab twee winnaars van de Global Cardboard Challenge Drechtsteden, een evenement waarbij kinderen bouwen met afval-karton als grondstof. Thuisrecycling.nl organiseerde dit evenement op 7 oktober 2017 voor het eerst in Nederland. Gemeenten en bedrijven uit de Drechtsteden mochten een duurzaam vraagstuk indienen waarmee de kinderen aan de slag gingen. Cirkellab had ideeën gevraagd voor een multi-functionele tafel, die het bedrijf mee kan nemen naar klanten en beurzen. Maja Bartczak (10) en Helena Reinders (11) bouwden van karton en schroeven het winnende ontwerp.

Net als tijdens de wedstrijd hadden de meisjes zich goed voorbereid op hun presentatie aan de directie van Cirkellab. Tijdens hun verhaal zaten ze op hun eigen bouwwerk, waarmee ze de kracht ervan demonstreerden. Ook deden ze een oproep aan bedrijven voor duurzame materialen waarmee zij hun ontwerp op schaal kunnen ontwikkelen, zodat Cirkellab en andere bedrijven het echt kunnen gaan gebruiken. “IKEA zou gek zijn – met dit idee – jullie niet in te huren als ontwerpers en makers!” Was de enthousiaste feedback van de directie van Cirkellab.

Dat de deelname aan het evenement de meisjes heeft geïnspireerd lieten ze ook merken. Zo vertelden ze dat ze door het meedoen aan de Cardboard Challenge hadden ervaren dat ze bouwen “echt heel leuk” vinden en nu enthousiast zijn geworden voor een opleiding in de binnenvaart. De kinderen ontvingen van Cirkellab twee duurzame cadeautjes als dank voor hun ontwerp: een Rotterzwam Growkit waarmee zij op koffiedik hun eigen oesterzwammen kunnen kweken en fairtrade chocolade.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.