Paul van den Wijngaart nieuwe algemeen directeur/secretaris Drechtsteden

23 november 2017 door Hennie van der Zouw
Paul van den Wijngaart nieuwe algemeen directeur/secretaris Drechtsteden

DRECHTSTEDEN - Het Drechtstedenbestuur heeft Paul van den Wijngaart (1951) benoemd tot interim-algemeen directeur van de Drechtsteden en secretaris van het Drechtstedenbestuur. Het gaat om een tijdelijke invulling: het Drechtstedenbestuur verwacht halverwege komend jaar de functie definitief opnieuw in te vullen.

Als secretaris vormt Van den Wijngaart de schakel tussen het Drechtstedenbestuur en de ambtelijke organisaties in de Drechtsteden en als algemeen directeur stuurt hij de Gemeenschappelijke Regeling
Drechtsteden (GRD) aan. De GRD bestaat uit de regionale organisaties van de Drechtsteden: Sociale Dienst Drechtsteden, Servicecentrum Drechtsteden, Ingenieursbureau Drechtsteden, Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden, Onderzoekcentrum Drechtsteden en Bureau
Drechtsteden. Van den Wijngaart volgt per 23 november 2017 Marcel van Bijnen op, die provinciesecretaris en algemeen directeur van de provincie Noord-Brabant wordt.

Paul van den Wijngaart heeft een brede achtergrond in het domein van overheidsmanagement en financiën. In de afgelopen twintig jaar was hij bij de organisaties waarvoor hij werkte eindverantwoordelijk voor de ambtelijke organisatie en tevens eerste adviseur van het bestuur. Zowel
politiek-bestuurlijk als ambtelijk heeft hij ruime ervaring opgedaan met intergemeentelijke samenwerking. Van den Wijngaart was van 2010 tot 2017 secretaris-directeur van het Hoogheemraadschap van Delfland en heeft eerder als gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Leiden en als gemeentesecretaris van de gemeente Emmen gewerkt. Van den Wijngaart woont in Wassenaar.

Voorzitter Wouter Kolff wenst namens het Drechtstedenbestuur de heer Van den Wijngaart veel succes in zijn nieuwe functie. 'Wij kijken met veel vertrouwen uit naar een goede samenwerking met de ervaren en doorgewinterde Paul van den Wijngaart. De Drechtsteden is een krachtige regio, waar zes en straks zeven gemeenten samen de kansen grijpen om deze regio verder te ontwikkelen. Daarbij is in de      samenwerking belangrijk dat de inhoud en het resultaat voorop staan.'

Drechtsteden
De Drechtsteden is een innovatief samenwerkingsverband van de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht, en wordt per 1 januari 2018 uitgebreid met Hardinxveld-Giessendam.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.