Stichting Present Dordrecht en Papendrecht kan terugkijken op een goed 2013

22 mei 2014
Stichting Present Dordrecht en Papendrecht kan terugkijken op een goed 2013

DORDRECHT / PAPENDRECHT - In hun jaarverslag over 2013 merkt Stichting Present Dordrecht en Papendrecht op dat ze zeer actief geweest is in Dordrecht en Papendrecht. Verder is er een start gemaakt in Alblasserdam en gaan ze voorzichtig een enkel project uitvoeren in Sliedrecht.

Stichting Present Dordrecht en stichting Present Papendrecht zijn actief sinds september 2009. Hun missie is een brug te slaan tussen mensen die willen geven en mensen die geholpen kunnen worden. Vanuit deze missie zetten groepen mensen uit Dordrecht en Papendrecht zich in ten dienste van de samenleving.

Hun visie is een beweging op gang te brengen waarbij mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te kijken. Als de inwoners van Dordrecht en Papendrecht hulp bieden aan hun plaatsgenoten, dan zijn de vrijwilligers van Present als cement in de samenleving.

Stichting Present kan terugkijken op een goed 2013. Het aantal projecten en vrijwilligers is weer licht gestegen. Wel constateren zee dat de complexiteit van de hulpvragen behoorlijk is toegenomen. De gevolgen van terugtredende professionele hulpverleners is goed merkbaar voor deze stichting. Steeds vaker wordt er een beroep gedaan op vrijwilligers van Present voor de hulp bij verhuizingen, grote opknapbeurten van de woning of de tuin en de aanpak van vervuilde woningen. De inzet van Present blijkt voor de hulpontvangers veel invloed te hebben.

Bijna elke week ervaren de vrijwilligers van Present dat mensen door de aangeboden hulp weer moed krijgen, zelf in beweging komen of hebben ervaren dat er mensen zijn die iets voor hen willen betekenen.

Het is de laatste jaren een trend geworden dat organisaties regelmatig vernieuwen, starten met bijzondere projecten en op innovatieve manieren hun werk onder de aandacht brengen. Ook Stichting Present wordt daartoe opgeroepen door fondsen en subsidies. Stichting Present Dordrecht en Papendrecht blijft steeds bezig met nadenken hoe ze op een innovatieve wijze zich kunnen in zetten in deze maatschappij.

Hun missie sluit goed aan bij de huidige ontwikkelingen in de samenleving: ze zijn er om een brug te slaan tussen mensen die hulp willen bieden en mensen die hulp nodig hebben. Hun methode, waarbij ze uitgaan van het aanbod van mensen, de inzet van groepen en de samenwerking met maatschappelijke organisaties, is uniek. Ze kiezen er voor om nuchter vast te houden aan hun basisconcept en te kijken waar ze kunnen inspelen
op vragen uit de samenleving. Present wil zich van harte inzetten om mee te werken aan de ontwikkeling van de participatiesamenleving.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.