Stichting Present blikt terug op een bewogen jaar

17 december 2015
Stichting Present blikt terug op een bewogen jaar

DORDRECHT / PAPENDRECHT - Ondanks dat Stichting Present al in 2014 genoodzaakt was het dienstverband van hun coördinator terug te brengen van 32 naar 18 uur per week, hebben ze het in 2015 toch voor elkaar gekregen om bijna 100 projecten te organiseren en begeleiden.

Frits van Heusden merkt namens het bestuur van de Stichting hierover op: "Dank aan alle vrijwilligers die zich hebben ingezet en hulde aan onze coördinator Anita Stigter, die naast haar professionele inzet hier ook de nodige vrijwilligersuren in heeft gestoken. Het jaar 2015 is voor Present een intensief jaar geweest, ook financieel: een fonds dat besloot dit jaar niet te ondersteunen en anderzijds de gemeente Dordrecht die uiteindelijk wel een subsidie verleende. Nu, in december mogen we letterlijk en figuurlijk de balans opmaken over 2015. We hebben geen financiële reserves. Het bestuur is actief bezig met het aanboren van nieuwe middelen. Met nieuwe mogelijkheden en met bekende onzekerheden gaan we 2016 in. We hoeven en willen geen rijke stichting zijn. Wel wil het bestuur over middelen beschikken om de activiteiten te continueren en uit te breiden. Present heeft immers zijn plaats in de samenleving bewezen: maatschappelijke organisaties en vrijwilligers zijn daarvan overtuigd."

Tot december 2015 heeft Stichting Present 94 projecten gerealiseerd door 485 vrijwilligers. Dat is ruim 2400 uur vrijwillige inzet.

Een mooi voorbeeld van deze vrijwillige inzet is het volgende verhaal:

De ambtenaren die bij de Tweede Kamer der Staten Generaal werken, kwamen op 7 augustus Dordrecht bezoeken. Na een ochtendrondvaart door de Biesbosch waren ze 's middags actief voor Present. In verzorgingshuis De Linde speelden ze met de bewoners een spelletje Bingo. Talenten werden bij collega’s ontdekt, onder andere een prachtige stem om de cijfers luid en duidelijk voor te lezen. De bewoners en de vrijwilligers vonden het een geslaagde middag.

In verpleeghuis Crabbehoff werd vervolgens door deze ambtenaren met de bewoners appeltaart gebakken, gelachen en spelletjes gedaan. Bij het verlaten werd in het atrium nog snel even piano gespeeld en gezongen.

Hierna werd koers gezet naar de Ark van Noach, daar werden de dierenverblijven schoongemaakt. Sommigen dachten dat ze plastic dieren moesten stoffen en soppen. Dat bleek gelukkig veel leuker: met emmers en scheppen mest scheppen en strooi verversen.

Als laatste ging men naar restaurant Khotinsky, daar werd de teamdag afgesloten en werden ervaringen met elkaar gedeeld. Het was bijzonder om te horen dat iedereen een fijne en zinvolle middag heeft gehad.

En . . . een paar leden van de groep komen uit Dordrecht en Papendrecht, die gaan we misschien nog eens vaker terugzien.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.