OPOD en KIEN gaan samenwerken

28 november 2017 door Hennie van der Zouw
OPOD en KIEN gaan samenwerken

DORDRECHT - Met ingang van november 2017 gaat stichting openbaar primair onderwijs Dordrecht (OPOD) samenwerken met coöperatie KIEN u.a. (KIEN). In dit samenwerkingsverband bundelen 7 verschillende schoolbesturen in de regio Drechtsteden hun krachten en werken met elkaar samen op het gebied van ICT in het onderwijs. De samenwerking kenmerkt zich door het versterken van de gezamenlijke ICT-infrastructuur, kennisdeling en vergroting bij gemeenschappelijke ICT-vraagstukken, de gezamenlijke inkoop van ICT-apparatuur en de technische ondersteuning op locatie.

Het ROC Da Vinci College, het Stedelijk Dalton Lyceum Dordrecht, het Griendencollege, LOKET Zwijndrechtse Waard, Stichting H3O en de Hans Petrischool, gingen OPOD al voor door de handen ineen te slaan op ICT-gebied.

De kwaliteit van goed onderwijs staat bij OPOD voorop. Dit wordt mede bepaald door een betrouwbare, veilige en stabiele ICT-infrastructuur. Maar ook het gezamenlijk inkopen van ICT-apparatuur speelt een rol. Door vragen en gemeenschappelijke ICT-behoeften te bundelen, zijn de kosten voor bijvoorbeeld
aanschaf van apparatuur of licenties lager te houden dan wanneer een schoolorganisatie dit alleen moet regelen. Daarnaast biedt KIEN ondersteuning via een eigen helpdesk en een support-afdeling. Allemaal binnen de regio, dus snel op locatie.

Medewerkers en leerlingen van OPOD werken binnen de Google omgeving. Dit betekent voor KIEN een verdere verbreding van de kennis, naast Windows en Apple.

Vanuit technologisch oogpunt is dit voor KIEN een goede ontwikkeling en is de toetreding van OPOD heel waardevol voor de coöperatie.

Visie
Zowel OPOD als KIEN willen voorop lopen in ICT en innovatie. Voor OPOD betekent dit dat er ruimte moet zijn voor toekomstgerichte onderwijsconcepten, (bewezen) didactische modellen, digitale leerlijnen en leerlinggerichte software.

De visie van KIEN sluit hier naadloos op aan. Technologie is een middel dat de kwaliteit van het onderwijs zal verhogen en kan bijdragen aan de ontwikkeling van de mens, mits juist ingezet.

Over Stichting OPOD
Stichting openbaar primair onderwijs Dordrecht is de overkoepelende organisatie van dertien openbare basisscholen verspreid over zestien locaties in Dordrecht. Op onze scholen bieden we regulier basisonderwijs, onderwijs volgens speciale leermethoden (Dalton, Jenaplan en Montessori), scholen met plusconcepten (zorg, sport, muziek, Engelstalig) en speciaal basisonderwijs.

Over Coöperatie KIEN u.a.
KIEN is een coöperatie opgericht door onderwijsorganisaties uit de regio Drechtsteden die met elkaar samenwerken op het gebied van ICT. Samen met schoolorganisaties uit alle sectoren (primair-, speciaal-, voortgezet-, middelbaar- en hoger onderwijs) en onze dienstverlenende partners geven we met elkaar invulling aan de ICT-behoeftes en gaan met elkaar vraagstukken in het onderwijs aan.

Samen kunnen we veel meer. De sleutel is dan ook het samenwerken en samen leren waarbij de ontwikkeling van de lerende mens centraal staat. Coöperatie KIEN is een ICT-samenwerkingsverband van het ROC Da Vinci College, het Stedelijk Dalton Lyceum, het Griendencollege, LOKET Zwijndrechtse Waard, Stichting H3O, de Hans Petrischool en stichting OPOD. Samen met 35 bevlogen  ollega’s die allemaal raakvlakken met het onderwijs hebben zorgt KIEN voor de dagelijkse ICTdienstverlening bij de aangesloten scholen.

Op de foto Niek Barendregt, voorzitter van het college van bestuur OPOD en Ger Reijnders, directeur KIEN, tijdens de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst op 28 november op locatie bij KIEN, Laan der Verenigde Naties 325 te Dordrecht.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.