GroenLinks Kamerlid Ellemeet komt luisteren naar ervaringen & zorgen WMO van Drechtstedenaren

28 november 2017 door Hennie van der Zouw

DRECHTSTEDEN - Op vrijdag 1 december aanstaande in de ochtend bezoekt Corinne Ellemeet, Tweede-Kamerlid voor GroenLinks, de Drechtsteden. Zij heeft gezondheidszorg in haar portefeuille en gaat aanstaande vrijdag in gesprek met ervaringsdeskundigen: professionals uit de zorg, mantelzorgers en cliënten/ patiënten. Door decentralisatie in de zorg zijn veel zorgtaken overgeheveld naar de gemeente. Corinne Ellemeet wil graag weten hoe de decentraal georganiseerde zorg in de Drechtsteden geregeld is en hoe de samenwerking in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verloopt. Wat gaat er goed? Waar zitten zorgen? En wat kan of moet zij meenemen in haar Kamerwerk? Corinne Ellemeet ontmoet diverse ervaringsdeskundigen, maar wil ook graag horen van ervaringsdeskundigen die ze niet persoonlijk kan ontmoeten. Daarom een oproep aan alle Drechtstedenaren: wilt u uw ervaringen of zorgen delen en/of heeft u een vraag voor Corinne Ellemeet? Mail ons op gldrechtsteden@gmail.com en wij zorgen dat uw bericht bij haar terecht komt!

Corinne Ellemeet gaat het gesprek aan met een gemêleerde groep ervaringsdeskundigen: vertegenwoordigers van het Spectrum, het sociale wijkteam Dordrecht-Centrum, GGZ-instelling Boba, medewerkers van andere zorginstellingen, mantelzorgers en patiënten praten met haar over hun ervaringen met en zorgen over de zorg. Aansluitend krijgt ze nog een rondleiding bij locatie Waterwiel van het Spectrum. Ellemeet zal uiteraard alles wat ze hoort en ziet tijdens haar bezoek meenemen in haar werk als Kamerlid.

Corinne Ellemeet (1976) is sinds 23 maart 2017 lid van GroenLinks-fractie in de Tweede Kamer. Eerder was zij van 18 november 2014 tot 9 maart 2015 vervanger van Linda Voortman. Mevrouw Ellemeet was adjunct-directeur van cultuurinstelling 'De Westergasfabriek' in Amsterdam en netwerkdirecteur bij een natuur- en milieufederatie. In de Tweede Kamer houdt zij zich bezig met volksgezondheid, welzijn en sport, cultuur en media.

Bron foto: www.parlement.com.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.