Stichting Anders regelt samen met A-Garden uit Dordrecht avonturier-veilige tuin

20 september 2016
Stichting Anders regelt samen met A-Garden uit Dordrecht avonturier-veilige tuin

DORDRECHT - Kinderen houden van klimmen. Dat weet iedereen. Maar wanneer je kind door een beperking geen besef van gevaar heeft dan wordt het opeens wel heel spannend!

De hulpvraag
De hulpvraag kwam binnen via stichting Present Rotterdam. Een alleenstaande moeder heeft ondersteuning nodig voor haar zoontje van 5 jaar met het syndroom van down. Hij heeft geen besef van gevaar en houdt van klimmen en avontuur. Een uitdagende combinatie.

De schutting in de achtertuin viel bijna uit elkaar en daarnaast fungeerde de oude schuttingdelen als een trap. Ideaal voor een jonge avonturier om op te klimmen als je moeder even niet kijkt. Dat er geen eigen financiële middelen waren was snel duidelijk en het feit dat de gemeente en zorginstanties zich er niet om bekommerden maakte de situatie nog kwetsbaarder.

De ondersteuners
ANDERS benaderde een van zijn partners: Hoveniersbedrijf A-Garden uit Dordrecht. Ze hoorden de hulpvraag aan en kwamen al snel in beweging om de klus op te pakken. Inmiddels is er deze week hard geklust in de tuin en staat er een stevige nieuwe schutting waarbij klimmen geen optie is.

Ook moest de oude, kapotte schutting verwijderd worden. Om te voorkomen dat de halve tuin bezaaid zou raken met oude schuttingdelen werd een andere partner van ANDERS benaderd: Netwerk uit Dordrecht. Ze plaatsten deze week een container bij de woning en zorgden dat al het afval netjes opgehaald en verwerkt werd.

Het resultaat:
- 2 ondernemers die hun maatschappelijke betrokkenheid mochten tonen
- Een prachtige nieuwe schutting
 -De kleine ontdekkingsreiziger en zijn moeder die nu zonder zorgen kunnen genieten van een veilige tuin.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.