Een verhaal van Stichting Anders: 'Boomwortels en verse koffie'

11 oktober 2016

DORDRECHT - Je woont in een huisje in Dordrecht. Je zit in de schuldhulpverlening. Je eigen sociale netwerk is zo goed als niet aanwezig. Je inkomen is net genoeg voor de boodschappen. Je ernstige rugklachten beperken je in eigen mogelijkheden. En volgens staat je schutting letterlijk op omvallen. Dat is een probleem zonder oplossing.

Nood in de regio
Juist voor dié situaties waar we met elkaar vinden dat er iets moet gebeuren, en waar mensen geen eigen middelen hebben komt het netwerk van ANDERS in actie. Zo ook nu. Kok Hoveniers is partner van ANDERS en benaderbaar voor een lokale nood. Ze hoorden de vraag van deze bewoonster in de regio aan en besloten om te helpen.

Boomwortels en verse koffie
Vandaag is Kok Hoveniers met 2 man sterk aan het werk in de tuin. De oude schutting (inclusief kilo’s aan oude boomwortels) worden verwijderd en mevrouw zorgt tijdens het frisse buitenweer voor verse koffie. Een mooie samenwerking.

Fantastisch dat er ondernemers zijn die lokaal in beweging komen voor mensen die ze zelfs helemaal niet kennen! Gewoon de bereidheid om voor elkaar te zorgen en de wil om te delen van je middelen. Daar worden wij nou geweldig enthousiast van. Jij ook?

Word jij ook enthousiast van deze verhalen en wil je misschien wel meebouwen aan dit werk in jouw directe omgeving? Neem dan snel een kijkje bij de vrijwilligers vacatures. Stichting Anders hoort natuurlijk graag van je. Vacatures

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.