Betonvloeren in Dordrecht veilig bevonden

01 december 2017 door Hennie van der Zouw
Betonvloeren in Dordrecht veilig bevonden

DORDRECHT - De vier gebouwen in Dordrecht waarvan de betonnen systeemvloeren zijn onderzocht, zijn veilig bevonden. Alleen bij Palet in Stadspolders gaat eigenaar Trivire de komende tijd nog metingen doen om zekerheid te hebben over de draagkracht van de betonvloer. De breedplaatvloeren van de andere drie gebouwen zijn op basis van de gedane onderzoeken veilig verklaard voor gebruik.

In mei 2017 stortte een parkeergarage in aanbouw in Eindhoven in. In september concludeerden onderzoekers dat de oorzaak lag in een combinatie van hitte en constructieve aansluitingen in de vloer. Naar aanleiding van dat onderzoek heeft de minister van binnenlandse zaken alle gemeenten gevraagd onderzoek te doen naar panden waar een vergelijkbare constructie is gebruikt. Het onderzoek richtte zich op bijzondere typen betonvloeren, de zogeheten gewichtbesparende breedplaatvloeren. Uit archiefonderzoek door Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid bleek het in Dordrecht te gaan om vier gebouwen: multifunctioneel centrum Palet, Sportboulevard, OBS Dubbeldam en de brandweerkazerne op het Leerpark.

De afgelopen weken is bij alle vier panden nader onderzoek gedaan volgens het stappenplan van het  ministerie. Per pand verschilde het hoeveel onderzoek er nodig was en hoe snel er duidelijkheid was over eventueel te nemen maatregelen. Bij de Sportboulevard ging het bijvoorbeeld om een van de vloeren op de begane grond. OZHZ benadrukt dat bij geen van de panden tijdens het onderzoek aanleiding was voor het nemen van acute maatregelen.

Landelijk komt er nog een vervolgonderzoek en protocol naar dit type vloeren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.