Picturaprijs 2017 gewonnen door Kitty van der Veer

01 december 2017 door Hennie van der Zouw
Picturaprijs 2017 gewonnen door Kitty van der Veer

DORDRECHT - De Picturaprijs 2017 is gewonnen door Kitty van der Veer op de tweejaarlijkse Salon der Leden van Teekengenootschap Pictura. Dit jaar zijn er achtenzestig deelnemers. De prijs bestaat uit een tentoonstelling in Pictura en een geldbedrag van 1500,– euro. Dit bedrag word beschikbaar gesteld door de stichting ‘Dat Pictura Leve’.  

In de jury hadden schilder Niklas Anderberg, restaurator Treylers Museum Ewout Koek en galeriehouder Frank Taal zitting. (Taal werd getroffen door griep en heeft daardoor ter elfder ure verstek laten gaan.)

Graficus Kitty van der Veer (1979) is de maakster van de ets met als titel ‘Susurrance’ die in de foyer te zien is. De juryvoorzitter Niklas Anderberg verwoord het in zijn rapport als volgt: ‘Ons oordeel is gevallen op Kitty van der Veer voor haar werk Susurrance, wat zoiets als gefluister, gemurmel of geruis betekent. Als de bezoeker de tijd neemt om goed naar het kunstwerk te kijken wordt de titel verduidelijkt door een gekrioel aan insecten en andere ondefinieerbare en mogelijk bedreigende wezens.’

De Salon is nog te zien tot en met 17 december in Teekengenootschap Pictura Voorstraat 190 in Dordrecht. Geopend van woensdag tot en met zondag van 13 tot 15 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.