Bijna alle lijsttrekkers voor gemeenteraadsverkiezingen Dordrecht zijn bekend

01 december 2017
Bijna alle lijsttrekkers voor gemeenteraadsverkiezingen Dordrecht zijn bekend

DORDRECHT - Steeds meer partijen hebben hun boegbeeld aangewezen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Alleen Groen Links Dordrecht is formeel nog niet rond.

Dordrecht kiest wederom 39 raadsleden. In elk geval uit negen kandidatenlijsten kan een keus worden gemaakt. Rond de kerst 2017 zal duidelijk zijn of er nog nieuwe partijen zijn, die aan de verkiezingen gaan deelnemen. Van de drie kleinste fracties wordt niet verwacht dat zij na een vertrek bij de partij, waarbij zij in 2014 begonnen, nog verder gaan in de Dordtse politiek.

Bijna alle partijen hebben vastgesteld wie het boegbeeld mag zijn van de partij.

Twee wethouders (Peter Heijkoop en Rick van der Linden), vier fractievoorzitters (David Schalcken, Maarten Burggraaf, Kitty Kruger en Ineke de Jager), twee raadsleden (Inge Stevens en Margret Stolk) en een debutant (Kevin Noels).  Beter voor Dordt haalde in 2014 met Poiet Sleeking 14 zetels binnen en heeft drie wethouders. De partij telt nu 12 zetels, maar is nog steeds drie keer zo groot in de raad als de eerste partijen daarna. 

BVD, CDA, VVD en ChristenUnie/SGP vormen nu het dagelijks bestuur van de stad.

Beter voor Dordt: David Schalcken

CDA: Peter Heijkoop  (wethouder)

D66:     Kevin Noels (debutant)

PvdA: Inge Stevens (raadslid)          

ChristenUnie/SGP   Rick van der Linden  (wethouder)

VVD:   Maarten Burggraaf (fractievoorzitter)

GroenLinks: Kitty Kruger (fractievoorzitter). Procdedure is nog formeel niet afgerond

VSP/Ouderenpartij;    Margret Stolk (raadslid)

SP:  Ineke Jager (fractievoorzitter)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.