Mensen mogen weer op de foto tijdens Help-Portrait

30 november 2014

DORDRECHT - Op 6 december 2014 wordt er weer, net als vorig jaar, Help-portrait georganiseerd in Dordrecht.
Dit keer weer in muziekcentrum BeneVia, Spirea 7 te Dordrecht. Samen met stichtingTrivium Lindenhof, Het Leger des Heils, Voedselbank en anderen zoeken zij mensen die zich geen professioneel portret kunnen veroorloven en geven die een professioneel portret mee. 

Om 11 uur zal Karin Lambregts, wethouder van sociale zaken in Dordrecht de eerste foto overhandigen. Vorig jaar zijn daar ongeveer 120 mensen heel blij mee gemaakt en dit jaar wordt dat zeker overtroffen. Vanaf 11.00 uur staan de fotografen en visagisten klaar in BeneVia om de mensen die via jeugdzorg in hele nare omstandigheden zijn gekomen of het zich door hun omstandigheden niet kunnen permitteren een mooie professionele foto mee te geven. Het beloofd weer een mooi happening te worden met veel blije gezichten. Vooral voor de mensen die toch al een slecht zelfbeeld hebben, is het een mooie ervaring.
 
Help-portrait is een idee van de Amerikaanse fotograaf Jeremy Cowart die het 7 jaar geleden introduceerde in de USA. Inmiddels zijn in 2013 in 67 landen op meer dan 2200 locaties meer dat 300000 portretten gemaakt en net zoveel mensen heel blij gemaakt. Wij in Dordrecht doen daar graag aan mee.
 
De gemeente kondigt het evenement ook op de volgende wijze aan:
Zaterdag 6 december 11.00 uur: actie Helpportrait
Op 6 december 2014 wordt ook in Dordrecht wederom actief meegedaan aan de actie Helpportrait, een jaarlijks terugkerend fenomeen dat op dit moment in 67 landen tegelijk plaatsvindt. Voor deze dag kunnen mensen worden aangemeld die het verdienen om een keer in het zonnetje te worden gezet. Wethouder Karin Lambrechts opent deze dag om 11.00 uur in het BeneVia Muziekcentrum aan de Spirea.

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.