Vijfde editie van Help Portrait Dordrecht druk bezocht

29 november 2015

DORDRECHT - Afgelopen zaterdag vond voor de vijfde keer het evenement Help Portrait Dordrecht plaats. Van 10.00 uur to 15.00 uur werden er weer vele foto's gemaakt, dit keer in buurthuis Koloriet in Krispijn, waar 117 mensen hadden zich opgegeven om op de gevoelige plaat te worden vastgelegd.

Een enthousiaste groep van fotografen visagistes en andere vrijwilligers maakte meer dan 80 portretten van mensen die het zich anders niet kunnen veroorloven. Een mooi portret is uniek en helpt velen een beter zelfbeeld te krijgen. Een mooie herinnering. Op 28 november kunnen mensen die het verdienen gratis een professioneel portret laten maken.

Help-portrait is een wereldwijd gebeuren waarbij in veel landen op veel plaatsen professionele fotografen en visagistes hun tijd en materieel ter beschikking stellen voor mensen die het minder hebben in de maatschappij. Het is een idee van de Amerikaanse fotograaf Jeremy Cowart wat inmiddels in meer dan 67 landen op meer dan 2000 plaatsen gedaan wordt. Dit jaar ook weer in Dordrecht.

Foto's: Paul Schrandt

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.