PvdA Kandidatenlijst Dordrecht: 'Een mix van bekende en nieuwe namen'

01 december 2017 door Hennie van der Zouw
PvdA Kandidatenlijst Dordrecht: 'Een mix van bekende en nieuwe namen'

DORDRECHT - De grootste verandering in de kandidatenlijst, in vergelijking met de ontwerp-lijst, is de sprong van plek negen naar plek vijf van zittend raadslid Jacqueline van den Berg. De partij heeft de lijsttrekker van 2012 Cor van Verk op plek twee gezet direct na de eerder gekozen lijsttrekker Inge Stevens.Volgens buitenstaanders maakt de PvdA duidelijk zo met een twee spitsen systeem te gaan spelen omdat Inge en Cor qua persoonlijkheid elkaar aanvullen.

Het markante is ook dat Ad Breevaart lijstduwer is geworden en in het persbericht ook wordt omschreven in een andere bekende rol. Overigens: Zijn vader zat ook voor de PvdA in de raad en hij was ook in het verleden voorzitter van de PvdA.

(persbericht PvdA Dordrecht)

DORDRECHT - “Van 16 tot 86” – PvdA presenteert nieuwe kandidatenlijst en verkiezingsprogramma. Tijdens de ledenvergadering van 30 november in DOOR aan de Voorstraat stelde de PvdA de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 in Dordrecht vast. Eerder al werd het huidige raadslid Inge Stevens benoemd als lijsttrekker.

De lijst bevat een mix van bekende en nieuwe namen:
er staan kandidaten op met de nodige raadservaring, waaronder op nummer 2 de huidige fractievoorzitter Cor van Verk, en kandidaten met een volledig frisse blik. Kandidaten hebben verschillende achtergronden en verstand van  uiteenlopende werkvelden in de Dordtse samenleving: van onderwijs tot horeca en van sociaal domein tot openbaar vervoer. Ook opvallend is de brede leeftijdsspreiding: er staan maar liefst drie  kandidaten van 17 jaar op de lijst. Deze jongens komen al een aantal jaar met enige regelmaat naar activiteiten van de PvdA.

De jongste kandidaat is Ruben Schildt (16 jaar). De rij wordt gesloten door Ad Breevaart, die in januari 86 jaar oud hoopt te worden. Die laatste is een bekende verschijning in de stad, onder andere doordat hij vele jaren Sinterklaas was in Dordt. Breevaart is al meer dan 65 jaar actief lid van de PvdA.

De komende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart 2018. De PvdA gaat de campagne in onder het motto  “Team PvdA”.  In het Energiehuis in Dordrecht werd de campagne op 18 november jl. afgetrapt met een fotosessie van het enthousiaste team.

Kandidatenlijst Dordrecht PvdA
1.     Inge Stevens (v)
2.     Cor van Verk
3.     Ayse Güdük (v)
4.     Alexander Jansen
5.     Jacqueline van den Bergh (v)
6.     Peter Puik
7.     Herman van der Plas
8.     Frouke de Vries (v)
9.     Raphael James
10.  Willy Sweers
11.  Annelies Blommers (v)
12.  Katja Rusinovic (v)
13.  Diny Koster (v)
14.  Jacco Meijer
15.  Halil Akbaba
16.  Dominique van Noord
17.  Aran Vakili
18.  Elma van der Laan (v)
19.  Raymond van der Vlies
20.  Anne Mollema
21.  Frans de Munnik
22.  Chris Meerhof
23.  Ruben Schildt
24.  Gerarda van der Boor (v)
25.  Koen van Holstein
26.  Remco van der Sluis
27.  Frans Tuerlings
28.  Henk de Vos
29.  Herman Koekkoek
30.  Hans Spigt
31.  Ad Breevaart

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.