David Schalken lijsttrekker voor Beter voor Dordt (BVD) bij raadsverkiezingen Dordrecht

01 december 2017
David Schalken lijsttrekker voor Beter voor Dordt (BVD) bij raadsverkiezingen Dordrecht

DORDRECHT - De grootste fractie in de gemeenteraad van Dordrecht heeft David Schalken (47) gekozen als lijsttrekker. De fractievoorzitter volgt wethouder Piet Sleeking in die rol op.

Deze mededeling wordt gedaan op de website van BVD. Gelijktijdig heeft BVD een pagina in kleur gekocht bij Dordt Centraal om het nieuwe boegbeeld prominent zichtbaar te maken. De partij zegt in januari met de kandidatenlijst te komen voor de verkiezingen. De namenlijst moet formeel 4 febauri 2018 worden ingeleverd.

Het boegbeeld voor de verkiezingen in 2010 en 2014 - Piet Sleeking - blijft wel beschikbaar als kandidaat-wethouder mocht zijn partij de grootste worden in de verkiezingen. Al maanden was er in  politikeke kringen gesproken over of Sleeking wederom de BVD zou aanvoeren. Met David werkt hij al bijna 15 jaar samen in de politiek. BVD meldt alleen de lijsttrekker te hebben gekozen.

Lijsttrekker Piet Sleeking maakte in 2010 en 2014 BVD tot de grootste fractie in de raad met 15 en 14 zetels. Dordt Cerntraal kopt op de eigen website: Nieuw boegbeeld voor Beter voor Dordt (BVD) met foto erbij van David. Op de website van Ad De Dordtenaar is het eerste nieuws dat Piet Sleeking geen lijsttrekker meer is van BVD.

(persbericht) De ledenvergadering van Beter Voor Dordt heeft David Schalken-den Hartog gekozen als lijsttrekker bij de verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad in maart 2018.

David Schalken (47 jr) geboren en getogen Dordtenaar en woonachtig in het Reeland, is raadslid sinds 2002 en sinds 2010 ook fractievoorzitter. Hij heeft in al die jaren veel ervaring opgedaan in de Dordtse politiek en krijgt dan ook de volledige steun van zijn partij voor de komende campagne.

Wethouder Piet Sleeking (66) heeft eerder aangegeven, mede gezien zijn leeftijd, niet meer voor een volledige periode van 4 jaar beschikbaar te zijn als raadslid en heeft zich daarom ook niet kandidaat gesteld als lijsttrekker.

Wel blijft hij beschikbaar om nog enige tijd het wethouderschap te continueren indien Beter Voor Dordt weer als grootste fractie deel zal uitmaken van het College van B & W. De definitieve kandidatenlijst van Beter Voor Dordt zal in januari worden vastgesteld; het zal een mix zijn van ervaren en nieuwe kandidaten waardoor de continuïteit gewaarborgd is en tegelijk nieuwe raadsleden zich voor onze mooie stad kunnen gaan inzetten.

Ook het nieuwe programma zal in januari definitief worden vastgesteld; wel staan enkele belangrijke prioriteiten vast: veilige & leefbare groene wijken, gratis openbaar vervoer voor ouderen voortzetten, versterking van de sociale en economische structuur en een vitale binnenstad. Beter Voor Dordt zal zich inzetten voor een beschermde status van ons polderlandschap en uitbreiding en goede zorg voor onze monumenten. We gaan ons voorbereiden op 2020 als we 800 jr Stadsrechten gaan vieren en wat ons betreft, moet de hele stad er dan spic & span bij liggen zodat we nog meer bezoekers en toeristen zullen ontvangen en de woonaantrekkelijkheid nog verder verbetert.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.