Wantijpop 2017 in drie foto's door Sven van 10 jaar jong

11 juni 2017
Wantijpop 2017 in drie foto's door Sven van 10 jaar jong

DORDRECHT - Normaal zou hier een reportage staan over Wantijpop 2017.

Helaas kreeg de fotograaf van Dordrecht.net, na twaalf jaar, geen toegang tot het festival, vanwege een tekort aan pers accreditaties. Zelfs een innemende jongen van 10 jaar kon geen enkel verschil maken. Een jongen van nu 10, die twee jaar geleden nog, met een persbandje om zijn pols, op het podium, stond te fotograferen bij Jett Rebel en Nielson. En daarnaast nog zoveel meer..

Sven Schrandt:"Ingehuurde beveilings medewerkers druk bezig om iedereen te fouilleren, bezig met het graven in tassen en kleding. Deodorant in de handtas van vriendelijke dames wordt in beslag genomen.

Flessen water worden letterlijk leeg gegoten in het gras. Voor de ogen van de bezoekers die het hebben meegenomen. De halve wereld sterft door droogte en dorst en hier wordt water gewoon leeg gegoten in het gras! Zoals helaas op veel festivals. En geen enkel watertap punt.
Het recht op water word je ontnomen. Ook al is het 30 graden! Water moet je kopen op festivals. Ook in Dordrecht.

BOD Events en Dordrecht. Denk eens na. Er is nooit een probleem geweest tijdens Wantijpop.
Er zijn nooit problemen geweest, omdat mensen zichzelf konden zijn. En zich vrij konden voelen.
Nu zijn er ook geen problemen, maar wel onder een strict regime. En iedereen conformeert zich daaraan. En dat heeft niks met terrorisme te maken. Wel met ontbrekende susidie.

Dit gaat alleen nog maar om geld verdienen!"

Aldus Sven Schrandt.

https://www.facebook.com/svenschrandtfotografie/

Kees Klok is eveneens kritisch in zijn weblog:"De zon scheen, dat hielp de moed erin te houden, want hoewel ik mij bij tijd en wijle prima vermaakte, vraag ik mij toch af of Wantijpop nog wel echt leuk is. De massaliteit, de peperdure consumpties om het festival betaalbaar te houden, die lijst van 29 'huisregels', waarvan de helft zo is overgenomen uit al bestaande wetten en gemeentelijke verordeningen en dus volkomen overbodig om te vermelden en waarvan sommigen de lachlust opwekken: 'Er zijn geen kluisjes op het terrein.' Je hondje mag niet meer mee en waag het niet een camera met verwisselbare lenzen mee te nemen.

Ik voel mij bij zoiets als een kleuter behandeld en het tekent de hysterische tijdgeest die in ons is gevaren. Natuurlijk, veiligheid is van belang, er lopen hier en daar moordlustige godsdienstwaanzinnigen rond, maar ik heb toch sterk het gevoel dat de de 'veiligheidsmaatregelen' bij Wantijpop vooral voortkwamen uit doorgeslagen regelzucht en vertrutting.

Ja, gelukkig zag ik veel vrolijke mensen, zag ik weer heel veel vrienden en bekenden en hadden we het onder elkaar gezellig. Dat is waar je voor komt bij Wantijpop. De muziek is toch eigenlijk maar bijzaak. Ik weet het, ik begin langzamerhand een cultureel fossiel te worden, maar van mij mag het volgend jaar ietsje minder massaal en ietsje meer terug naar de gemoedelijkheid van nog niet zo heel lang geleden", aldus Kees Klok.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.