Eerste Wantij-weekend groot succes

12 juni 2017
Eerste Wantij-weekend groot succes

DORDRECHT - Duizenden bezoekers in het Wantijpark. Op vrijdag 9 juni en zaterdag 10 juni vormde het Wantijpark het decor van de festivals Live at Wantij en Wantijpop. De nagenoeg uitverkochte eerste editie van Live at Wantij, met o.a. Marco Borsato, trok ongeveer 8.500 bezoekers. Op zaterdag wisten, op het drukste moment, maar liefst 18.000 feestgangers het gratis toegankelijke Wantijpop te vinden.

Op vrijdag 9 juni vond de eerste editie van Live at Wantij plaats. Na een regenachtige start van de dag, brak 's middags de zon door en hebben ongeveer 8.500 bezoekers genoten van het festival.  Rapper Diggy Dex trapte het festijn af, gevolgd door rock'- n-rollzanger Danny Vera en 'Dordts eigen' Nielson. De slotshow lag in handen van de uitsmijter van de avond, Marco Borsato. Naast een aantal nieuwe nummers waren ook klassiekers als 'Binnen' en 'Dromen zijn bedrog' te horen.

De volgende dag stond het gratis toegankelijke familiefestival Wantijpop op het programma. Op het drukste moment genoten 18.000 bezoekers van o.a. Waylon, Broederliefde, RONDÉ en Lucas Hamming. De Dordtse hiphopformatie Brandwerk trapte op zaterdag het festival af. De mash-up band Memphis Maniacs zorgde voor een spetterende slotact op het Ames Podium. De jongste bezoekers hebben genoten op het kinderplein van Koning Eik, waar o.a. een zweefmolen, springkussen en verschillende knutselactiviteiten te vinden waren. Verschillende regionale acts als EDJAHCATION, MacSwordfish, CoNfusion en Frans Huxie zorgden voor een volle bak bij het Popcentrale Podium en ook bij de 078PODCASTS Geheime Deuntjes stond het goed vol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.