Pieter Verhoeve (SGP) voorgedragen als nieuwe burgemeester Oudewater

23 mei 2012
Pieter Verhoeve (SGP) voorgedragen als nieuwe burgemeester Oudewater

DORDRECHT - De gemeenteraad van Oudewater heeft woensdag 23 mei unaniem besloten de heer mr. drs. P. (Pieter) Verhoeve voor te dragen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor het ambt van burgemeester van Oudewater. Op de vacante functie hadden 59 kandidaten gereageerd.

De heer Verhoeve is 30 jaar oud, getrouwd en heeft 2 kinderen. Hij is lid van de SGP. Verhoeve werd in 2006 (burger)raadslid CU/SGP in de gemeente Dordrecht. Vanaf 2011 is hij voorzitter van de adviescommissie van de gemeenteraad van Dordrecht.

Verhoeve studeerde bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en politieke geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Hij behaalde zijn bachelor rechtsgeleerdheid en master rechtsfilosofie aan de Universiteit van Leiden. Zijn beroepsopleiding advocatuur rondde hij succesvol af in Breda.

Momenteel is Verhoeve advocaat, gericht op arbeids- en bestuursrecht. Ook is hij docent aan de Hogeschool Driestar Educatief in Gouda. Daarnaast vervult Verhoeve tal van nevenfuncties.

In een bijzondere raadsvergadering op woensdag 27 juni 2012 wordt Verhoeve geïnstalleerd als burgemeester van Oudewater. De vergadering in het stadhuis begint om 16.00 uur. Na afloop vindt er van 17.00 tot 18.30 uur een receptie plaats in de hal van het stadskantoor aan de Waardsedijk 219. Dan kan iedereen persoonlijk kennis maken met de nieuwe burgemeester.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.