Burgemeester van Oudewater, Pieter Verhoeve te gast bij Studio De Witt

01 december 2017
Burgemeester van Oudewater, Pieter Verhoeve te gast bij Studio De Witt

DORDRECHT - Zaterdag 2 december is de burgemeester van Oudewater, Pieter Verhoeve te gast bij Studio De Witt. Peter Verhoeve (27 juli 1981) begon zijn politieke loopbaan in 2006 als CU/SGP burgerraadslid in de Dordtse gemeenteraad. Bij zijn benoeming in 2012 was hij de jongste burgemeester van Nederland.

Verhoeve behaalde in 2004 zijn doctoraal politieke geschiedenis, in 2007 een bachelor rechtsgeleerdheid en een master rechtsfilosofie in 2008. En van 2008 tot 2011 volgde hij de beroepsopleiding advocatuur. Tot aan zijn benoeming tot burgemeester van Oudewater was hij advocaat, gericht op arbeids- en bestuursrecht en docent aan de Driestar Hogeschool de enige hogeschool op reformatorische grondslag.

Tot 26 september 2013 was hij drager van de Rode lantaarn, de aanduiding voor de jongste burgemeester van Nederland. Op die datum werd hij afgelost door de drie maanden jongere Ben Visser, die burgemeester van Scherpenzeel was geworden.

Oudewater is een van de twaalf steden die deelnamen aan de Eerste Vrije Statenvergadering in Dordrecht. In deze vergadering werd de basis gelegd voor de Staat der Nederlanden onder leiding van de het Huis van Oranje. De bevolking van de stad werd in reactie hierop, op 7 augustus 1572 door een Spaans Leger uitgeroeid, volgens de overleveringen wisten slechts drie personen de slachting te overleven. Over zijn burgemeesterschap, verwantschap met Dordrecht en de geschiedenis van Oudewater gaat Ben Corino in gesprek met Pieter Verhoeve.

In het tweede uur aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week in Dordrecht en de Drechtsteden.

Dichter van dienst is de Dordtse dichter Peter M. van der Linden

Studio De Witt van 10.00 uur - 12.00 uur bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9 (kabel) Kanaal951 (KPN), kanaal 915 (Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Foto's: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.