Ontmoetingscentrum De Buitenwacht stopt na 35 jaar met kerstviering en begint familie-instuif

04 december 2017
Ontmoetingscentrum De Buitenwacht stopt na 35 jaar met kerstviering en begint familie-instuif

DORDRECHT - De traditionele kerstviering op kerstavond (24 december) stopt in het ontmoetingscentrum De Buitenwacht in Oud-Krispijn. Er bleek geen draagvlak meer voor te zijn, aldus de organisatie. De traditie van 35 jaar wordt vervangen door een familie-instuif op eerste kerstdag van 14.00 tot 20.00 uur. Aandacht voor elkaar zal een sleutelwoord zijn in het nieuwe programma.

Dit besluit heeft de stichting De Buitenwacht genomen om zich aan te passen aan de verdere ontwikkeling van De Buitenwacht als inspiratieplek voor solidariteit.

In het verleden waren theologen aan het centrum verbonden. Gerrit Jan van Kolm, Leendert Verzijden en Jan Hylkema waren de oprichters met hun vrouwen, aldus de namen van het begin.

Omdat dat nu niet meer zo is zijn de bakens verzet. De Buitenwacht wil een centrum blijven voor Krispijn en daarbuiten waar mensen in hun kracht kunnen komen. “De Buitenwacht is een centrum voor ontmoeting, ontwikkeling en opkomen voor jezelf en de ander. We organiseren ook activiteiten rond zingeving in de wijk Oud Krispijn en ver daarbuiten. Dagelijks zijn er vele vrijwilligers actief om in deze huiskamer van de buurt koffie en thee te schenken en praktische hulp te bieden met instanties en formulieren. Daarbij hebben we nog tal van andere activiteiten, kosteloos of tegen een kleine bijdrage, toegankelijk voor iedereen en gericht op ontmoeting of ontwikkeling", licht de organisatie de eigen plaats in de stad toe.

“Dit jaar gaat het anders”, vertelt de organisatie. “We gaan op zoek naar een nieuwe invulling van kerst die past bij deze tijd en bij onze ontwikkeling als stichting. In plaats daarvan zijn we op eerste kerstdag open van 14.00 tot 20.00 uur voor een familie instuif. We willen een fijne dag neerzetten voor iedereen die op zoek is naar een breder gezelschap met de kerst (niet “gaan we naar jouw ouders of de mijne?” maar, “waar nemen we ze mee naartoe?”)”

De dag draait om de aandacht voor elkaar in de vorm van een familiesfeer, met leuke kinderactiviteiten, gezelschapsspellen, hier en daar live muziek en/of een gelegenheidskoor. De zingeving zal op deze dag niet ontbreken voor wie daar behoefte aan heeft. Ook wordt er voor een maaltijd gezorgd.

Iedereen die familie, vrienden, iets lekkers of zichzelf meebrengt is welkom op deze instuif. Wanneer je een bijdrage wilt leveren aan het programma (en dat kan echt van alles zijn) of aan de voorkomende werkzaamheden op deze dag dan kan je dit van tevoren melden bij Els Hauser, werkzaam op het kantoor van De Buitenwacht. Tel. 6131359. De Buitenwacht is te vinden aan de Bosboom Toussaintstraat 67.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.