Nelleke de Smoker - van Andel niet meer op verkiesbare plek op kandidatenlijst D66 Dordrecht

04 december 2017 door Hennie van der Zouw
Nelleke de Smoker - van Andel niet meer op verkiesbare plek op kandidatenlijst D66 Dordrecht

DORDRECHT - Na twintig jaar staat Nelleke de Smoker - van Andel niet meer op een verkiesbare plek voor de gemeenteraad.

Bij D66 Dordrecht - waarvoor zij zich vanaf 2009 inzette - komt de naam van het meest ervaren raadslid op plek elf pas voorbij.

Ze was in 2014 nog lijsttrekker en is ook nestor van de raad, maar de meerheidheid van de leden kiest voor vernieuwing. Al eerder werd een debutant binnen de kring van D66 direct lijsttrekker van D66 Dordrecht.

In een persbericht (zie verder in dit verhaal) geeft de partij een verklaring van de keuzes.

Nelleke werd in het verleden meermalen als wethouderskandidaat genoemd. Overigens: Op basis van voorkeurstemmen zou Nelleke nog in de raad kunnen komen.

AD De Dordtenaar brengt het nieuws in de kop: D66 zet ervaren rot Nelleke de Smoker op een zijspoor. De krant meldt verder: ,,Het overkomt je maar dit is het resultaat van de stemming van de leden,’’ zegt De Smoker die zich schikt, maar wel overdonderd werd door de keuze van haar partij. Die kiest voor verjonging en nieuw bloed.

Lijsttrekker Kevin Noels geeft op twitter de volgende reactie: ,,Nelleke en de andere leden van de huidige fractie verlaten D66 gelukkig ook niet. Samen zorgen we ervoor dat de nieuwe fractie een vliegende start kan maken."

Dienstjaren

Nelleke heeft in dienstjaren een lange staat van dienstr. Bert Staat (ChristenUnie/SGP) en wethouder Piet Sloeeking (nu beter voor Dordt) zitten langer in het Stadhuis in de raadszaal.

Kors Hofman, invallend raadslid bij D66, was ook al aan het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw actief voor de fractie van zijn partij. Henk Tazelaar van de Verenigde Senioren Partij (VSP) loopt net als Nelleke vanaf 1998 mee in de politieke arena.

Van de huidige D66-fractie in de gemeenteraad staat alleen Paul Tiebosch op plek drie verkiesbaar.  In AD De Dordtenaar noemt hij 5 december Nelleke het beste gemeenteraadslid.

D66 heeft thans nog vier mensen in de raad, dus de kans is groot dat er minstens drie nieuwe mensen in de raad komen als de partij het resultaat van 2014 zou herhalen. De nummers 1 en 2 van de lijst zijn ook debutanten als zij raadslid worden. 

Deze resultaten blijken uit het persbericht van D66 Dordrecht na een interne stemming. Gisteren werden de stemmen van de definitief geteld, alhoewel in het persbericht nog geschreven wordt over een advieslijst.

Nelleke de Smoker kan nog wel via voorkeursstemmen in de gemeenteraad komen na 21 maart.

(persbericht D66 Dordrecht nav de kandidatenlijst)

D66 Dordrecht presenteert met trots de advieslijst met kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

Met deze lijst is gekozen voor nieuw talent en vertrouwde gezichten, jong en oud, kennis en kunde op verschillende gebieden en een spreiding over de wijken van Dordrecht. Lijsttrekker Kevin Noels is ook erg blij met de advieslijst: ‘Ik heb ontzettend veel zin om met deze kandidaten de verkiezingen in te gaan er staan mensen met heel erg veel energie, kwaliteit en passie voor onze stad op deze lijst’.

Met al die passie, energie en kwaliteit gaan de kandidaten de groei van onze stad qua economie, toerisme en inwoneraantal in goede banen leiden. We bouwen aan een Dordrecht waarin alle kinderen gelijke kansen hebben en waaraan alle Dordtenaren volwaardig mee kunnen doen. We bouwen aan een duurzaam en een groen Dordrecht. Plannen voor onze stad, of ze nu gaan over het versterken van de regionale economie, de woningbouwopgave of de energietransitie ontwikkelen we samen met Dordtenaren en met Dordtse ondernemers!

Alle leden van D66 Dordrecht konden zich kandidaat stellen voor een verkiesbare plaats op de lijst. De afgelopen periode hebben eerst gesprekken plaatsgevonden met een lijstadviescommissie. Deze commissie heeft de leden een stemadvies gegeven. Na de stemming van de leden heeft dat geleid tot onderstaande definitieve lijst:

1. Kevin Noels
2. Eelco de Vos
3. Paul Tiebosch
4. Karin Castelijn
5. Durk Jan Tabak
6. Dirk Loekemeijer
7. Maaike Haasnoot
8. Jorg Beijer
9. Lijnie Verwaal – Reijers
10. Osman Bosuguy
11. Nelleke de Smoker – van Andel
12. Hans Bloemen
13. Henne van Heeren
14. Kors Hofman
15. Jan-Piet de Vries
16. Mark van Hillo

De leden hebben het bestuur de opdracht gegeven de lijst aan te vullen met lijstduwers. De komende periode stellen de kandidaten zich via vlogs en blogs voor aan de stad via Twitter, Facebook en onze website www.dordrecht.d66.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.