Schouwburg Kunstmin brengt voor de derde keer een eigen kerstvoorstelling

04 december 2017 door Hennie van der Zouw
Schouwburg Kunstmin brengt voor de derde keer een eigen kerstvoorstelling

DORDRECHT - Schouwburg Kunstmin brengt voor de derde keer een eigen kerstvoorstelling met een groot aantal spelers en muzikanten uit de regio. John Buijsman schittert in Grote Zaal productie ‘de rol die ik het liefste speel’

Schouwburg Kunstmin brengt na het succes van de kerstvoorstellingen Scrooge en de Rattenvanger van Hamelen, dit jaar opnieuw een eigen vrolijke, muzikale kerstkomedie met professionals én amateurs: Het Behouden Huysch. John Buijsman is wederom de aanjager van deze feelgood kerstvoorstelling  voor iedereen vanaf 8 jaar.

Schrijver Peer Wittenbols maakte speciaal een bewerking van een van de beroemdste verhalen uit de Nederlandse geschiedenis. Barentsz, gespeeld door John Buijsman, is de praatgrage en vrolijke oom die na afloop van het kerstdiner de kinderen het verhaal vertelt over de dramatisch verlopen ontdekkingsreis naar de Noordpool. Terwijl de kinderen al lang op bed hadden moeten liggen, verandert de kerstdis in een schip en gaan ze met elkaar op weg om de noordoostelijke doorvaart naar Azië te doorkruisen. Het Behouden Huysch speelt van zaterdag 23 december tot vrijdag 29 december. Kijk voor de speeldata en tijden op de website van Kunstmin. 

Wegens succes nu in Grote Zaal
Voor het eerst presenteert Kunstmin de kerstproductie in de Grote Zaal zodat nog meer bezoekers de feelgood familievoorstelling kunnen bezoeken en nog meer spelers en muzikanten kunnen deelnemen. Het wordt dan een groots spektakel dit jaar met een grote groep amateurspelers uit de regio Drechtsteden tussen de 6 en 70 jaar, jeugdspelers van ToBe cultuurcentrum, studenten van PABO Inholland Dordrecht en studenten van Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam.
Het creatieve team bestaat naast John Buijsman uit componist Keimpe de Jong en regisseur Carola Arons. 

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.kunstmin.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.