'Hoe stoppen we GenX?' Openbare discussieavond met SP-Tweede Kamerlid Cem Lacin

05 december 2017
'Hoe stoppen we GenX?' Openbare discussieavond met SP-Tweede Kamerlid Cem Lacin

DRECHTSTEDEN - Donderdag 14 december organiseert de SP een discussieavond over de risico’s van de chemische industrie voor de leefomgeving. SP-Tweede Kamerlid Cem Lacin (foto) gaat in gesprek met bewoners en deskundigen. Wat zijn de gevolgen van de lozing van GenX voor de omgeving en de gezondheid? Welke stoffen worden er nog meer aangetroffen in het drinkwater en hoe kan dit milieuprobleem worden opgelost?

Lacin: ‘Op veel locaties in Zuid-Holland is het omstreden GenX aangetroffen in het water. Recent dook het zelfs op in de omgeving van Eindhoven. Over de effecten van GenX is heel weinig bekend, maar toch mag fabrikant Chemours doorgaan met het lozen. Drinkwater dreigt duurder te worden en het toezicht op de industrie schiet tekort. Dat moet stoppen. De SP gaat graag het gesprek aan met mensen die hier de dupe van dreigen te worden.’

Naast Lacin zijn te gast: Hans de Groene, directeur Vewin (Vereniging drinkwaterbedrijven in Nederland) en professor Jacob de Boer, milieuchemicus.

Datum: 14 december 2017
Locatie: Energiehuis, Noordendijk 148, Dordrecht
Aanvang programma: 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur
De avond is openbaar en gratis toegankelijk. Voor aanmeldingen en/of vragen: zuidhollandschoon@sp.nl

Bron foto: Tweede Kamer.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.