RTV Rijnmond: Bibelot in Dordrecht in vijftig jaar van jeugdsoos naar poppodium

07 december 2017
RTV Rijnmond: Bibelot in Dordrecht in vijftig jaar van jeugdsoos naar poppodium

DORDRECHT - RTV Rijnmond besteedde donderdag 7 februari aandacht aan 50 jaar Bibelot op radio, tv en internet. Bijna elke Dordtenaar heeft herinneringen aan Bibelot, dat in Dordrecht in een halve eeuw op vier locaties te vinden was. De Bofatiuskerk aan de Wijnstraat was met 32 jaar de langste tijd (1981-2013). Daarvoor was Steegoversloot 34, naast de rechtbank, tussen 1968 en 1981 het adres.

RTV Rijnmond bericht:

Het eerste avondje uit, het eerste concert, de eerste zoen... Bijna iedere Dordtenaar heeft wel een herinnering aan Bibelot. Het poppodium viert donderdag zijn vijftigste verjaardag.

Erelid Hans Berrevoets zegt dat hij Bibelot lange tijd als zijn huiskamer zag. "Ik was er er vaker dan dat ik thuis in bed lag", zegt de bezoeker van het eerste uur. Berrevoets zag Willem van Hanegem schitteren als dichter en verloor voorgoed zijn hart aan De Kromme.

Volgens directeur David van Wijngaarden worden ook in het huidige Bibelot in het Energiehuis herinneringen voor het leven opgedaan. "Onvergetelijke optredens. Relaties en huwelijken. Scheidingen waarschijnlijk ook."

De jeugdsoos die later poppodium werd, had het vaak moeilijk, maar hield het hoofd boven water. "Met dank aan onze honderden vrijwilligers", zegt de directeur. Die zijn donderdag allemaal welkom bij een grootse Bibelot-reünie.

Waar het bij het hedendaagse Bibelot om muziek en performance draait, heeft Berrevoets de soosdagen nog meegemaakt. "De hele nacht schaken, klaverjastoernooien, gedichten van Cees Buddingh. Afgeladen vol en voor mij onvergetelijk."

Vrijdag start een reeks speciale verjaardagsconcerten met onder andere Jett Rebel en Dordtenaar Nielsson. Ook zal The Zipps optreden. De oeroude Dordtse band die diverse hits scoorde in de jaren zestig, bestaat net als Bibelot een halve eeuw.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.