Bibelot in Dordrecht bereikt vandaag de vijftigste verjaardag

07 december 2017
Bibelot in Dordrecht bereikt vandaag de vijftigste verjaardag

DORDRECHT - Poppodium, societeit, Club, vereniging, stichting. Woorden met betekenis voor 50 jaar geschiedenis van Bibelot met Dordrecht.

Dagblad AD De Dordtenaar beschrijft vandaag in twee pagina's met veel foto's het Bibelotgevoel tussen 1967 en 2017. Erelid Peter van Munster gaat terug in de tijd en directeur David van Wijngaarden geeft een beeld van Bibelot van nu.

Bibelot werd immers vandaag een halve eeuw geleden opgericht.

Ook op internet, zoals bij WIKIPEDEA wordt de historie van Bibelot beschreven vanaf de oprichting door Cees J. Verschure en Tonny Klarenaar tot aan de status nu.

Tekst op internet:

Bibelot is een poppodium gevestigd in het Energiehuis te Dordrecht. Het podium is een van de kernpodia in Nederland, waartoe ook zalen als Paradiso en 013 horen. Bibelot staat sinds de oprichting in 1967 bekend als het oudste poppodium van Nederland. De brede programmering bestaat uit popconcerten, festivals en dansfeesten. Naast een team van professionals zijn er in Bibelot meer dan 100 vrijwilligers werkzaam.
Geschiedenis

Bibelot is het oudste popodium van Nederland. Het podium ontstond in 1967 in de Verrezen Christuskerk te Dordrecht. Hierna volgden een verhuizing naar de Steegoversloot en vervolgens de voormalige Bonifatiuskerk aan de Wijnstraat. Bibelot is een Culturele ANBI (Algemene Nut Beogende Instelling) en is aangesloten bij de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals.
Het Energiehuis
Main Stage
Power Stage

Vanaf maart 2013 is Bibelot te vinden in het Energiehuis aan de Noordendijk. Deze voormalige elektriciteitscentrale uit 1905 gevestigd aan de rand van het historische centrum van Dordrecht. Naast Bibelot zijn onder andere Schouwburg Kunstmin, Cultuurcentrum ToBe en restaurant Khotinsky in het Energiehuis gevestigd. Op deze locatie beschikt het podium over twee zalen. De Power Stage biedt plaats aan 300 bezoekers en de Main Stage heeft een capaciteit van 800 bezoekers. In het podium bevindt zich ook een café waar regelmatig wordt geprogrammeerd.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.