Actuele hogere waterstanden geen dreiging voor Dordrecht

08 december 2017 door Hennie van der Zouw
Actuele hogere waterstanden geen dreiging voor Dordrecht

DORDRECHT - Het water in de rivieren rondom het eiland van Dordrecht wordt hoger dan gebruikelijk. Dat is vooral te merken in het historisch havengebied.

De hoogste waterstand die Rijkswaterstaat de komende periode verwacht, is: 1,84 meter boven N.A.P. op vrijdag 8 december 2017 omstreeks 21.00 uur.

Naar verwachting zijn en blijven de waterstanden daarna weer lager. De hoge waterstand is het gevolg van veel regenval in combinatie met een naar westnoordwest draaiende wind, waardoor het water minder snel wegstroomt.

Geen dreiging
Bij deze waterstand is er geen sprake van dreiging. Bewoners en ondernemers van de laaggelegen delen van het historisch havengebied hoeven (nog) geen maatregelen te treffen om hun pand of inboedel te beschermen tegen wateroverlast.

Water op kades
Wel kan het zijn dat op een aantal kades water komt te staan. Doordat de kades ter hoogte van de bebouwing hoger zijn dan aan de waterkant, is kans op wateroverlast minimaal. Op parkeerplaatsen aan de kade kan een laagje water komen te staan. De gemeente zet de plaatsen waar water de kades op kan komen af. Wij adviseren u om op deze plaatsen niet te parkeren. kunt u hierdoor uw auto niet kwijt in uw eigen parkeerzone? 

Lees alles over hoogwater in Dordrecht op www.dordrecht.nl/hoogwater

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.