Effectief MVV laat FC Dordrecht uitglijden

09 december 2017 door Hennie van der Zouw
Effectief MVV laat FC Dordrecht uitglijden

DORDRECHT - Vanavond speelden de Schapekoppen na twee uitwedstrijden weer een thuiswedstrijd. Om 20:00 werd er afgetrapt tegen MVV. Wie voorafgaand aan de wedstrijd de ranglijst bekeek, zag dat de wedstrijd wel eens een evenwichtige strijd kon worden. Beide clubs begonnen met 19 punten aan het duel. Zowel de Dordtenaren als de Maastrichtenaren hadden vijf overwinningen, vier gelijke spelen en zeven verliespartijen achter hun naam staan. Alleen het doelsaldo van MVV was iets beter waardoor de ploeg uit Maastricht één plek boven FC Dordrecht terug te vinden was.

Bij MVV ontbraken vanavond een aantal belangrijke spelers. Aanvaller Jonathan Okita is nog herstellende van een tik tegen zijn knie. Verder kampen Christophe Janssen, Ricardo Ippel en Marvin Ogunjim met langslepende blessures. Ook bij FC Dordrecht ontbraken vanavond een aantal spelers wegens schorsingen, blessures en ziekte. Mawouna Amevor, Luivienno Statia, Mailson Lima Duarte Lopes en Raïes Roshanali moesten vanavond (noodgedwongen) plaatsnemen op de tribune. Voor Eren Yildizturan (spits) en Gino Creutzeburg (linksback) was het vanavond een bijzondere avond, zij stonden voor het eerst op het Dordtse wedstrijdformulier.

De eerste helft begon gelijk goed voor FC Dordrecht toen Samy Mmaee al in de zesde minuut een corner van Andreias Calcan in eigen goal kopte: 1-0. Nog geen vijf minuten later kwam de uitploeg op gelijke hoogte. Een vrije trap van Ciranni ging aan iedereen voorbij en belandde in de rechterhoek: 1-1. De Schapekoppen lieten het hier niet bij zitten en nog geen twee minuten later schoot Jafar Arias de thuisploeg via een penalty op een 2-1 voorsprong. In de vierentwintigste minuut konden de Dordtenaren de voorsprong vergroten toen Stankov na een heerlijke actie een strakke bal voor de goal gaf. Nadat de bal twee keer van de lijn werd gehaald schoot Mahmudov de bal over en was het gevaar geweken voor de Maastrichtenaren. Met een 2-1 stand zochten beide ploegen de kleedkamer op. Het waren de Dordtenaren die de meeste kansen creëerden en ervoor zorgden dat MVV naast het maken van de gelijkmaker niet gevaarlijk kon worden.

Het was MVV dat in de achtenvijftigste minuut de eerste grote kans van de tweede helft kreeg. Dean Koolhof haalde uit van afstand en werkte de bal achter keeper Nick Wolters: 2-2. Kort daarop kreeg Robert Mutzers de kans om weer voor een Dordtse voorsprong te zorgen, maar hij kreeg de bal niet langs keeper Verrips. Twee minuten later weer een grote kans voor Mutzers, dit keer na een goede voorzet van Calcan. Helaas wist hij de bal weer niet tussen de palen te krijgen. In de eenenzeventigste minuut waren het de Maastrichtenaren die tegen de verwachtingen in op een 2-3 voorsprong kwamen. Uit een vrije trap was het Mmaee die de bal binnen kon koppen. Vijf minuten later werd het nog erger voor FC Dordrecht toen Kostons verraste en de 2-4 binnen tikte voor de Sterrendragers.

Na negentig minuten spelen plus vier minuten extra tijd floot scheidsrechter Oostrom voor het eindsignaal. Het goede spel werd vanavond niet beloond door de Dordtse formatie. Waar FC Dordrecht de meeste kansen kreeg, gingen de Maastrichtenaren efficiënter om met hun kansen. De Schapekoppen blijven op een dertiende plaats staan, met de wetenschap dat er nog een aantal ploegen in actie moeten komen deze speelronde.

Aanstaande vrijdag wacht er een uitwedstrijd tegen SC Cambuur. De ploeg uit Cambuur staat momenteel met zeventien punten op een zestiende plek, maar moet maandag nog in actie komen tegen Jong AZ. De club ontsloeg trainer Dijkhuizen wegens tegenvallende resultaten en is sindsdien op zoek naar een nieuwe succesreeks.

Tot vrijdag, de wedstrijd begint om 20:00 in het Cambuur Stadion!

Opstellingen:
FC Dordrecht: Wolters (K); Alkan, © Misidjan, Stankov, Bliek; Bakker (82’ Delorge), Rosenthal, Mahmudov; Mutzers (72’ Groothusen), Calcan, Arias.
MVV: Verrips (K); Mmaee, Pereira, Yildirim, Loshaj, Koolhof (88’ Thuys), Schroijen; Nys ©, Ciranni, Martina (61’ Kostons), Houben (90’ Martina).

Doelpunten: 6. 1-0 Mmaee (eigen doelpunt), 10. 1-1 Ciranni, 12. 2-1 Arias (p), 57. 2-2 Koolhof, 71. 2-3 Mmaee, 75. 2-4 Kostons

Kaarten:
Geel: Pereira, Misidjan, Yildirim, Mahmudov
Rood: /

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.