Dordrecht wordt winters warm en gezellig gepresenteerd in miljoenen oplage van ANWB-blad KAMPIOEN

10 december 2017
Dordrecht wordt winters warm en gezellig gepresenteerd in miljoenen oplage van ANWB-blad KAMPIOEN

DORDRECHT/PAPENDRECHT - Vier pagina's Dordrecht in het december nummer van het ANWB ledenblad KAMPIOEN, dat volgens internet gegevens een oplage heeft van 3,4 miljoen exemplaren. De tekst is vooral lovend. Alleen wie de ANWB-ledenaanbieding wil boeken, wordt verwezen naar een hotel in Papendrecht.

Het begin is heel Dordrecht-positief met veel foto's: ,,Winters warm in Dordrecht. Hoe dichter bij Dordt, hoe gezelliger het wordt. Bezoek Dordrecht tijdens de wintermaanden en proef de sfeer in de talrijke historische straatjes", zo begint het verhaal in de KAMPIOEN.

Dordrecht wordt in zeven tips ook voorgesteld, waarbij de grootste kerstmarkt van Nederland op 15-16-17 december op nummer 1 staat. Althans in het blad. Op internet is de kerstmarkt een onderdeel van de top 17 Dordrecht.

In de KAMPIOEN noemt de ANWB ook nog De Vleeshouwersstraat, het museum Van Gijn, brood van Nobel en Parijs in Dordt beleven.

Allemaal elementen in de top 7, die op internet via de ANWB zelfs is uitgegroeid tot een top 17.. Leden van de ANWB worden tevens uitgenodigd om drie dagen naar Dordrecht te komen om zo de historische binnenstad verscholen tussen machtige rivieren te beleven. Overigens is de Dordrecht aanbieding markant: De aanbieding wordt gedaan voor het Apollo hotel in Papendrecht, maar je kunt er gratis parkeren en het Dordtse centrum ligt maar op zeven km, aldus nog steeds de ANWB.

\

Nog wat ANWB tips:

Tip 1 Rondvaart met Dordtevaer

Lekker de stad bewonderen terwijl je glijdt door de Dordtse waterwandelgangen. Vaar onder druppelende bruggen, langs donkere doorkijkjes en kolossale pakhuizen.
Enne…wil je wat sneller, kies dan voor een klassieke houten golvenkliever van Imbarcazione Barone. Fimpje!
Tip 2 Dordrechts Museum

Wat hoort er beter bij een historische Nederlandse stad dan een museum vol Hollandse meesters? Het Dordrechts Museum biedt dit en nog veel meer. Leuke activiteiten en een tof restaurant bijvoorbeeld. Dordrechts Museum
Tip 3 Nationaal Park De Biesbosch

Meer het avontuurlijke type? NP De Biesbosch ligt bij Dordt om de hoek en is ideaal te combineren met een stadsbezoek. Je kunt hier kanoën, fietsen, een leuke rondvaart maken of - snif snif - op zoek gaan naar bevers. Biesbosch
Tip 4 Kunstrondje Dordt

Eén van de allerleukste stadswandelingen is het Kunstrondje Dordt. Elke eerste zondag van de maand openen tientallen antiek-, curiosa- en kunstwinkeltjes én musea speciaal voor het grote publiek hun deuren. De folder met route is te vinden bij de deelnemende winkels en bij de VVV. Kunstrondje
Tip 5 Dordts Patriciërshuis

‘Je waant je in een andere tijd’ lezen we in het gastenboek van een van de mooiste huizen in Dordrecht. Wat een geluk dat de eigenaar van Het Dordts Patriciërshuis zijn 17de eeuwse juweeltje heeft opengesteld! Leer hoe de rijke burgers van 1780 tot 1815 leefden en geniet van een vorstelijke high tea. Dordts Patriciershuis

Tip 6 Huis van Gijn

Nóg zo’n historisch pand waar je zomaar binnen mag rondsnuffelen: het beroemde Huis van Gijn. Interieurs uit de 17de, 18de en 19de eeuw, een speelgoedverzameling, een collectie kunstnijverheid én de lekkerste koffie van Dordrecht (geserveerd in de überromantische tuin). Huis van Gijn
Tip 7 Terrasjes op het Scheffersplein

Zien en gezien worden. Er is geen betere plek voor dan het centraal gelegen Scheffersplein. Dordtenaren ploffen hier op een van de vele terrasjes neer voor een café latte of een tosti. Vrijwel alle winkelstraten komen op het plein uit. Handig! Scheffersplein
Tip 8 Grote Kerk van Dordrecht

Hij is écht groot en écht oud: de middeleeuwse Grote Kerk van Dordrecht waar je - de meeste maanden van het jaar - de toren kunt beklimmen. De buitenzijde is interessant (noot: de toren staat 2,25 meter uit het lood!), maar vergeet ook zeker de binnenkant niet. Zo zijn de koorbanken versierd met prachtig houtsnijwerk. Grote Kerk Dordrecht
Tip 9 Van Slingelandthof

Klein maar fijn. Het oudste hofje van Dordrecht oogt nu superschattig, maar ooit woonden hier alleenstaande arme vrouwen. Het Slingelandthof wordt het ook wel oneerbiedig ‘Ouwe Vrouwenhof’ genoemd. Leuk om even een kijkje te nemen. Van Slingelandthof
Tip 10 Kinderdijk

Da’s handig: rechtstreeks varen met de Waterbus naar de mooiste verzameling molens bij Kinderdijk. Deze negentien molens staan niet alleen in een prachtig polderlandschap, ze zijn ook nog UNESCO Werelderfgoed. Afvaarten zijn er vanaf 1 mei tot 30 september vanaf de Merwedekade. Kinderdijk

Tip 11 De langste

De Voorstraat is de langste winkelstraat van Nederland. De leukste winkeltjes vind je helemaal aan het eind en op het laatste niet-autovrije stuk. Winkels die je zeker niet mag missen: de kinderwinkels Kind zo Blij (nr. 428) en Juffrouw Pollewop (nr. 481) én chocolade-atelier Olala Chocola (nr. 182).
Tip 12 Superontbijt

Verstopt in de Grotekerksbuurt 53 zit bakkerij Nobel’s Brood. In de weekenden staat er ’s morgens een lange rij voor de deur voor het ontbijt dat hier geserveerd wordt. Grote manden zuurdesembrood worden opgediend met zoute boter en ambachtelijke jammetjes. Voor een ouderwets koffiehuis-gevoel schuif je aan bij Banketbakkerij Van der Sterre in de Vriesestraat 97.
Tip 13 Glaasje op

Aan diezelfde Vriesestraat zit de 150 jaar oude stokerij van Rutte & Zn. In de prachtige oude winkel verkopen ze hun jenevers, gins en likeuren. Elke vrijdag en zaterdag zijn er inloop-rondleidingen waarbij je de stookketels in het achterhuis kunt bekijken. Tijdens speciale workshops kun je hier zelfs je eigen persoonlijke jeneverrecept ontwikkelen. Kijk voor meer informatie over de activiteiten op Rutte
Tip 14 Net als in Parijs

Verstopt achter een historische gevel aan de statige Wijnstraat zit Huis Roodenburch. Bezoek zeker het grote restaurant in de art nouveau-zaal op de eerste verdieping. Het is alsof je aanschuift in een grand café in Parijs. Door het glazen plafond en al die prachtige groene planten voelt het restaurant als een wintertuin.

Tip 15 Kunst en kitsch

In de schilderachtige Vleeshouwersstraat vind je verschillende leuke antiekwinkels. Elke eerste zondag van de maand staat Dordrecht in het teken van kunst. Dan wordt het Kunstrondje Dordt  georganiseerd, waarbij tientallen kunst-, antiek- en curiosawinkeltjes, antiquariaten en galeries geopend zijn. Kunstrondje
Tip 16 Grootste kerstmarkt

We hebben het nagemeten: de Dordtse kerstmarkt (15,16,17 dec.) is écht de grootste van Nederland. In de historische binnenstad kun je, tussen honderden kramen en tientallen podia, genieten van de ultieme kerstsfeer. Luister naar gospelkoren of zing uit volle borst mee tijdens de Christmas-sing-a-long. Kerstmarkt Dordrecht
Tip 17 Antieke ballen

Nog meer kerstgevoel krijg je in het Museum Huis van Gijn aan de Nieuwe Haven. De 19de eeuwse salons van dit Regentenhuis zijn tijdens de decembermaand helemaal in kerstsfeer. Voor de bezoekers is er glühwein en erwtensoep. Huis van Gijn

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.