Raadslid Irene Koene geschrapt op kandidatenlijst van ouderenpartij VSP

11 december 2017
Raadslid Irene Koene geschrapt op kandidatenlijst van ouderenpartij VSP

DORDRECHT - Gemeenteraadslid Irene Koene is geschrapt van de kandidatenlijst van de ouderenpartij VSP.. Rond 27 november werd de lijst nog met trots bekend gemaakt door de partij.

De ingreep in de lijst bevestigt voorzitter van de VSP aan dagblad AD De Dordtenaar. De nummers 1 en 2 van de lijst konden niet meer door 'e'en deur. Enkele weken geleden stonden Margret Stolk en Irene Koene nog samen in de krant om hun politieke toekomst aan elkaar te verbinden.

Dat een kandidaat wordt geschrapt van de lijst komt  zelden voor in de Dordtse politiek nadat een ledenvergadering daaraan goedkeuring heeft gegeven.

Koene zit nog in de gemeenteraad voor de VVD alhoewel zij de politieke vergaderingen van deze fractie niet meer bijwoont.  Eerder kwam al in het nieuws dat zij geen vertrouwen had in de kopman van de VVD, dus geen kandidaat meer wilde zijn bij de VVD. De kopman van de ouderen partij VSP kan ook niet door met Irene Koene direct achter haar op de lijst.

De website van de VSP is vandaag aangepast, want ook de nummers drie en zes doen niet meer mee. De tekst luidt thans

Nieuwe lijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen volgt binnenkort
Geplaats op Maandag 11 December 2017 door Margret Stolk.

Wij maken de nieuwe definitieve lijst met alle kandidaten voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart a.s. binnenkort bekend.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.