Partijen hopen op meer stemmen door bekende Dordtenaren op de lijst

12 december 2017
Partijen hopen op meer stemmen door bekende Dordtenaren op de lijst

DORDRECHT - Sommige partijen willen met bekende Dordtenaren zorgen op weg naar de gemeen teraadsverkiezingen van 21 maart 2018 meer in de kiezersgunst te komen.

Zo heeft de PvdA als lijstduwer Ad Breevaart, die door zijn baard echt op een hulp-Sinterklaas lijkt. Hij heeft ook die rol meer dan vijftig jaar in Dordrecht vervult.

AD De Dordtenaar brengt vandaag op de eigen website als nieuws: Bas de Zwart op kieslijst voor GroenLinks in Dordt. Bas de Zwart gaat de politiek in. De grote man achter het Dordtse muziekfestival Big Rivers staat twaalfde op de GroenLinks-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Sommige partijen geven politici, die afzwaaien, een eervolle plek op de plaatsen op de lijst voor de lijstduwers. Zo heeft de VVD Dirk Pols als laatste op de lijst gezet met voor hem wethouder Jasper Mos. Henk Tazelaar sluit de rij op de kandidatenlijst van VSP/Ouderenpartij alhoewel de namenlijst wordt geactualiseerd nu de nummers 2, 3 en 6 er niet meer op staan.

D66 Dordrecht laat op de website weten nog met namen voor lijstduwers te komen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.