Team Buzz neemt clienten en medewerkers mee op duurzaam avontuur

13 december 2017 door Hennie van der Zouw
Team Buzz neemt clienten en medewerkers mee op duurzaam avontuur

DORDRECHT - Medewerkers van zorgorganisatie ASVZ trotseerden vandaag de sneeuw om op locatie Merwebolder in Sliedrecht kennis te maken met superheld Buzz. Hij en zijn vrienden nemen de komende tijd de cliënten en medewerkers mee op avontuur. Tijdens hun missie moeten ze diverse obstakels overwinnen. Obstakels die de avonturiers op een ludieke en toegankelijke wijze leert over duurzaamheid en over wat je zelf kunt doen voor het milieu en een gezonde aarde.

Buzz de bever is de mascotte van de bewustwordingscampagne die Onze Zorg is Opgewekt (OZO) speciaal voor zorgorganisatie ASVZ opzette. OZO is volop bezig met de installatie van zonnepanelen op de daken van de verschillende locaties van ASVZ. Inmiddels gaat het aantal panelen al richting 6.000. Ook wordt er energie bespaart door de installatie van ledverlichting. De energierekening is door deze maatregelen zoveel verlaagd dat ASVZ deze besparing nu inzet voor 14 fte extra aan zorgmedewerkers! Een prachtig resultaat, maar de duurzame impact wordt pas echt groot als ook de cliënten, medewerkers en omgeving van ASVZ zich bewust zijn van wat ze zelf kunnen doen voor een duurzame wereld.

Tijd dus om kennis te maken met Buzz en zijn vrienden. De aanwezigen werden gelijk aan de slag gezet. Als symbool voor vervuilende, grijze stroom zat er grijze stekker in een uit hout gesneden boom met lampen. Enkele medewerkers trokken de grijze stekker uit de digiboom om vervolgens een groene stroomstekker er in te steken. Zo werd officieel de duurzame toekomst samen afgetrapt. Het vlogteam van Buzz wilde weten wat de aanwezigen al bijdragen aan duurzaamheid en of ze ook een duurzame toekomstwens hebben. Zo wenst Miranda van Someren (sectormanager ASVZ) dat er een fietssysteem komt zodat je makkelijk de fiets pakt om van locatie A naar locatie B te gaan.

De campagne is nu gestart in Sliedrecht, maar geldt voor heel ASVZ. De komende tijd verschijnt Buzz dan ook op verschillende ASVZ-locaties. Tijdens de avonturen neemt Buzz iedereen mee in onder de wereld van water, afval, zon en ontbossing. Hoe de avonturen eruit gaan zien is elke keer afgestemd op de doelgroepen en mogelijkheden van de locaties. Bestuursvoorzitter Wim Kos van ASVZ is blij dat de bewustwordingscampagne van start gaat: “Iedereen kan op zijn eigen manier bijdragen aan een duurzame toekomst. Ik wens dat we niet alleen elkaar binnen ASVZ inspireren, maar dat het ook overslaat naar onze omgeving en andere zorginstellingen. Samen realiseren we de grootste impact.”

Bron foto: OZO.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.