Podiumplaatsen voor kunstrijders in kwalificatiewedstrijd

19 december 2017 door Hennie van der Zouw
Podiumplaatsen voor kunstrijders in kwalificatiewedstrijd

DORDRECHT - Op 16 en 17 december werd op de Jaap Eden ijsbaan in Amsterdam de derde  KNSB selectiewedstrijd voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap verreden. De rijdsters van Kunstrijvereniging De Drechtsteden wisten opnieuw diverse podiumplaatsen te behalen. De meesten hebben zich reeds gekwalificeerd voor deelname aan het NK en een aantal wisten zich in deze wedstrijd met coach Astrid Winkelman alsnog te kwalificeren voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap kunstrijden.

Podiumplaatsen voor Lilia en Gabi
In de categorie Pre Basic Novice dames A en een veld van 18 rijdsters waren twee plaatsen op het podium voor rijdsters van Kunstrijvereniging De Drechtsteden. De 1e plaats was zeer verdiend voor de Haagse Lilia Lupanova (10)  die met 32,75 punten ruimschoots aan de leiding ging. Barendrechtse Gabi Loonstra (9)  schaatste zich met 28,92 punten zeer verdienstelijk naar de 3e plaats op het podium.

Josefine Boer (11) uit Oud-Beijerland eindigde met 25,84 punten op een mooie 5e plaats.
Gabriela Arvelo (11) uit Berkel en Rodenrijs eindigden met 19,85 punten op de 14e plaats.
Hele podium voor Dordtse kunstrijdsters Julia, Britt en Emilie.

In de categorie Basic Novice A dames in een veld van 20 rijdsters  wisten de drie rijdsters  van Kunstrijvereniging  De Drechtsteden het hele podium te veroveren. Tilburgse Julia van Dijk (11) schaatste  zich met  35,91 punten  naar de 1e plaats  en zo  schreef  zij opnieuw een selectiewedstrijd op haar naam. Met een klein puntenverschil gevolgd door clubgenootje Britt Harmsen (12) uit Puttershoek. Britt reed in Amsterdam met  35,41 punten een PB. De Dordtse Emilie Schop (11) eindigde met 33,78 punten op een prachtige 3e plaats en heeft zich hiermee ook gekwalificeerd voor deelname aan het NK.

Junioren
In de categorie Junioren dames in een deelnemersveld van 23 rijdsters was er een mooie 6e plaats voor Sophie Bijkerk (15) uit Barendrecht, waarmee zij de punten behaalde voor deelname aan het NK. Lisa Weijer (17) uit Son werd 8e en Merel Beverloo (15) uit Wijk en Aalburg eindigde op de 12e plaats.
Het  Nederlands Kampioenschap kunstrijden is van  van 22 t/m 25 februari 2018 in Den Haag.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.