BESIX komt naar Dordrecht

21 december 2017 door Hennie van der Zouw
BESIX komt naar Dordrecht

DORDRECHT - BESIX Nederland verhuist van Barendrecht naar Dordrecht en realiseert het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor op Businesspark Amstelwijck. RoosRos Architecten ontwerpt het nieuw kantoor dat de identiteit van BESIX vertaalt naar een ingetogen duurzaam gebouw met speciale aandacht voor well-being.

Het nieuw te bouwen PDF-bestandkantoor (1904 kB) wordt 1.800m2 groot en biedt ruimte voor circa 80 medewerkers. Het gebouw heeft een heldere én zichtbare constructie; de vakwerkliggers zijn de dragers van het ontwerp en het plan, ze visualiseren de civiele tak van BESIX. De imposante glazengevel trekt een parallel naar de complexe (hoog)bouw een tweede tak van sport waarin BESIX veelal opereert.

Besix’ missie is excelleren in het creëren van duurzame oplossingen voor een betere wereld. De invulling en inrichting van het nieuwe kantoor ligt daarmee in lijn. Een vrij indeelbaar, generiek kader -bestaande uit vier grote vakwerkspanten met lege vloervelden er tussen- vormt de basis. Een gasloos systeem, energiebesparende en -opwekkende maatregelen dragen bij aan een duurzaam gebouw. Zo ontstaat een kantoor dat niet alleen de vragen van vandaag maar ook van morgen beantwoordt.

Well-being is een belangrijke drager van het concept. Een gebouw dat bijdraagt aan de gezondheid en beleving van de werknemers. In het hart van het kantoor komt een open, transparant atrium met levend groen, alle functies ontmoeten elkaar daar in een lichte context. De primaire functies bevinden zich op één etage, dat bevordert korte lijnen, samenwerking en ontmoeting. Het kantoor stimuleert flexibel werken met een diversiteit aan werkplekken: staand of zittend, gericht op concentratie of ontmoeting. In het concept loopt het groene talud van buiten naar binnen.

De bouw van het nieuwe kantoorpand start in het voorjaar van 2018 en ongeveer één jaar later neemt het bedrijf haar intrek in het nieuwe pand.

Wethouder Jasper Mos: 'BESIX is meer dan welkom in Dordrecht. Met ruim 14.000 medewerkers wereldwijd is het bedrijf een grote speler en toonaangevend op het gebied van bouw, vastgoedontwikkeling maar zeker ook in de maritieme sector. Daarom past BESIX goed bij onze stad en regio die bekend staan om de maritieme sector. De band met Dordrecht lijkt al vanzelfsprekend.'

Jeroen Philtjens (Directeur BESIX Nederland): ‘Na een uitgebreide zoektocht naar een geschikte locatie voor het hoofdkantoor van Nederland, heeft BESIX voor Dordrecht gekozen. Businesspark Amstelwijck is voor ons een ideale locatie door de ligging aan de A16 en ook nabij de N3/A15. We zijn hiermee goed bereikbaar voor onze Belgische collega’s, maar hebben eveneens een perfecte ligging aan de zuidzijde van de Randstad.’

Architect Daan Font Freide (RoosRos): 'Het concept voor BESIX’ nieuwbouw kenmerkt zich door een krachtige vormtaal die de identiteit van de organisatie verbeeldt.'

Algemene Informatie BESIX
BESIX Nederland is een multidisciplinair bouwbedrijf met een 25-jarig track-record van innovatieve en toonaangevende projecten. Als onderdeel van de BESIX Group, een toonaangevende Belgische groep actief in de bouwsector, vastgoedontwikkeling en concessies, profileert zich als een multidienstengroep die diensten levert voor projecten van diverse schaalgrootte en complexiteit. De Groep werd opgericht in 1909 en kende de laatste jaren een indrukwekkende groei. NV BESIX SA, de grootste entiteit, biedt diensten aan in alle fases van bouwprojecten. Bovenop de activiteiten van BESIX en haar andere entiteiten, BESIX Infra, Belemco, Cobelba, Jacques Delens, Socogetra, Van den Berg, Vanhout, Wust, Franki Foundations, BESIX Park, BESIX RED, Lux TP, West Construct in de Benelux en Frankrijk, is de groep aanwezig in Oost-Europa, Noord- en Centraal Afrika, het Midden-Oosten via haar entiteit Six Construct, in Centraal-Azië en in Australië. In 2016 heeft de Groep een omzet gerealiseerd van EUR 2,4 miljard. De Groep stelt 14.000 medewerkers tewerk in 20 landen over 4 continenten.

Bron afbeeldingen: Gemeente Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.