Nieuwe Hoop Kringloopwinkel onder grote belangstelling geopend

29 maart 2017
Nieuwe Hoop Kringloopwinkel onder grote belangstelling geopend

DORDRECHT - Het was woensdagochtend 29 maart aan het Eemsteynplein 14, bij het pand waar tot voorkort de Plus gezeten heeft, een grote drukte. Een grote groep mensen was op de opening van de Nieuwe Hoop Kringloopwinkel in dit pand afgekomen.

Het was een gezellige drukte, met een springkussen voor de kleintjes voor de deur, en een gezellige 'balonnenentree'. Rond half elf gingen de deuren open en stroomden de belangstellenden naar binnen.
Binnen gekomen valt gelijk de stevige uit steigerhout opgetrokken balie op. Hierlangs kom in in een goed geoutilleerde winkel. De eerste bezoekers verdringen zich om leuke koopjes te scoren.



Medewerkers staan op een aantal plaatsen klaar om de bezoekeres wegwijs te maken, en andere vrijwilligers lopen rond met een glaasje drinken, en een lekker koekje.

Nieuwe Hoop is voor deze winkel ook een samenwerking aangaan met Stichting De Hoop & Werkvisie De Hoop uit Dordrecht, om zo mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen aan een waardevolle dagbesteding en re-integratie.

Op de website van de Nieuwe Hoop Krinkloopwinkels lezen we verder: “We zijn trots dat dit project zo breed gedragen wordt door de gemeenschap, door Dordrecht en haar inwoners” aldus Jan-Anne Slot, oprichter van Nieuwe Hoop Kringloopwinkels op de website van De Nieuwe Hoop.



Nieuwe Hoop streefde ernaar om begin maart haar deuren te openen, maar de Nieuwe Hoop is echter afhankelijk van de inzet door vrijwilligers om de winkel klaar te maken, en daar bleek meer tijd voor nodig.

Het mooie van de Nieuwe Hoop Kringloop is dat ze net als bij al hun ander vestigingen meerdere goede doelen steunen in de buurt van de winkels. ‘Hierdoor help je door spullen in te leveren je directe buren.’

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.